Alimente pentru imunitate la copii

De Baby, pe

Sistemul imun este cel care ne apără organismul de infecţii şi în general, de invadatori – printr-o serie de răspunsuri, sistemul nostru imun atacă organismele şi substanţele care ne invadează corpul şi determină apariţia bolilor. Vezi care sunt cele mai bune alimente pentru imunitate la copii!
Unii copii se îmbolnăvesc, aţi remarcat, foarte des, în timp ce alţii nu sunt atinşi de răceli, gripe sau alte afecţiuni care în primii ani de viaţă pot da complicaţii.
Vestea bună este că putem face ceva pentru a stimula şi întări imunitatea copiilor.
Mai jos sunt câţiva dintre cei mai importanţi aliaţi ai imunităţii:

Vitamina A

Un nivel scăzut al acestei vitamine se corelează cu o frecvenţă crescută a infecţiilor în gât, sinusuri şi urechi.
Surse naturale, din care copiii pot prelua vitamina A: lapte bătut, gălbenuş de ou, peşte, ficat.
Iaurtul şi produsele lactate acide cu fermenţii vii cresc intensitatea răspunsului imun la o serie de bacterii şi viruşi.
Peştele gras (somon, ton, sardine) este bogat în acizi graşi esentiali omega-3 cu rol antiinflamator; aceştia reduc inflamaţia acută şi stimulează procesele imunitare necesare apărării organismului.
Oul este o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate ( cu toţi cei 8 aminoacizi esenţiali), vitamine antioxidante (A si D) şi minerale (fier, seleniu, zinc). În cazul unei infecţii, pierderile proteice accelerate pot fi compensate rapid dacă dieta alimentară conţine ouă.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter