Cum să îţi îngrijeşti corect ochii

De Unica.ro, pe

Se spune că „ochii sunt oglinda sufletului”. O privire caldă şi luminoasă nu face decât să spună acelaşi lucru şi despre tine. Aşa că îngrijeşte-ţi ochii şi nu-i lăsa să îmbătrânească prematur
Problemele estetice care apar în zona ochilor sunt numeroase şi, cu siguranţă, fiecare dintre noi am avut măcar una dintre ele: cearcăne, pungi sub ochi, riduri de expresie, ochi roşii sau umflaţi. Acţiunea glandelor sebacee e una din metodele de apărare ale organismului.

Însă în zona ochilor aceste glande nu există. De aceea, aici, pielea este mult mai sensibilă şi are nevoie de o atenţie specială. Află care sunt problemele ochilor şi felul în care acestea pot fi tratate. Ochii sunt primii care îţi trădează vârsta, aşa că nu îi neglija. Dacă nu ai la dispoziţie cele mai recente produse pentru îngrijirea lor, e timpul să înveţi câteva trucuri simple şi ieftine pe care le poţi pune în practică chiar la tine acasă.

Îngrijeşte-te zilnic, în mod corect!

Etapa îndepărtării machiajului este foarte importantă pentru igiena zilnică a ochilor. Aceasta trebuie să facă parte din ritualul tău zilnic de îngrijire.
Demachiază-te de două ori pe zi – dimineaţa şi seara – dar asigură-te că faci acest lucru în mod corect:
Îndepărtarea rimelului se face de la rădăcina genelor spre vârf
-Fardul se îndepărtează ştergând uşor pleoapele din interior spre exterior
-Dacă foloseşti produse rezistente la apă, demachiantul trebuie să fie unul mai gras
-Oricât de obosită ai fi, nu te culca fără să te demachiezi; rişti să te trezeşti a doua zi dimineaţa cu ochii iritaţi din cauza produselor cosmetice.
-Demachierea se face cu mişcări cât mai delicate; altfel, există riscul să îţi rupi genele.

De ce avem ochii înroşiţi şi obosiţi?

– Lipsa din alimentaţie a vitaminelor A şi B2

– Lumina prea puternică sau prea slabă
– Praful
– Oboseala
– Tutunul
– Poluarea din atmosferă
– Plânsul

Sfaturi pentru tine

-Crema de faţă poate fi prea dură pentru zona sensibilă a ochilor; foloseşte o cremă-gel specială;
-Nu neglija somnul; dormi 8-9 ore pe noapte pentru a nu avea ochi obosiţi, umflaţi sau roşii;
-Fereşte-i cât mai mult posibil de fumul de ţigară; acesta îi irită şi îi înroşeşte;
-Ca să nu ai pleoape umflate dimineaţa, încearcă să dormi cu capul puţin mai sus decât poziţia corpului;
-Nu folosi farduri sidefate în cazul în care ai riduri în jurul ochilor, pentru că rişti ca acestea să iasă şi mai mult în evidenţă;
-Bea cât mai multă apă pentru o privire luminoasă.

Trucuri clasice pentru ochi sănătoşi

Ochii obosesc repede. Acest lucru se reflectă atât la nivelul sănătăţii lor, cât şi la nivel estetic, atunci când apar cearcănele, pungile, ridurile. Iată câteva remedii simple pe care le poţi încerca chiar la tine acasă.

Înroşire

 În acest caz, cauzele sunt multiple: oboseală, praf, suprasolicitarea ochilor, fumul de ţigară. Cele mai bune remedii sunt aplicarea compreselor cu ceai de muşeţel sau a feliilor de castravete crud.

Cute fine şi „pungi”

-După o zi aglomerată şi obositoare, poţi să îţi relaxezi ochii rapid, astfel: acope-ră-i cu palma câteva minute, fără a apăsa. Dacă eşti acasă, încearcă compresele cu ceai de muşeţel sau tei care fac minuni şi în acest caz.
-Aşa-zisele „pungi” apar din cauza oboselii excesive şi se pot trata prin aplicarea a două felii subţiri de cartof crud; sub acţiunea acestora pungile se vor retrage.

Cearcăne

Apar în general din cauza oboselii, dar pot fi şi ereditare sau consecinţe ale unor afecţiuni interne. E eficient în acest caz să:
-Aplici două pliculeţe de ceai negru înmuiate în apă călduţă.
-Îţi faci comprese cu ceai de albăstrele sau tei.
-Iei două linguri de inox şi le ţii în fri-gider sau sub apă rece câteva minute, apoi le aplici peste zona cearcănelor; astfel acestea se vor dezumfla.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter