Cum să te machiezi corect atunci când porți lentile de contact

Multe femei cred că machiajul ochilor și lentilele de contact sunt două lucruri incompatibile. Ideea este greșită și nu ai niciun motiv să nu te machiezi dacă porți lentile de contact. Trebuie doar să respecți câteva reguli și să fii mult mai atentă la igiena ochilor. 

Lentilele se aplică înainte de machiaj

Astfel, se reduce riscul de aplicare a lentilelor de contact peste eventuale urme de rimel sau de farduri care pot contamina ochiul în timp ce te machiezi. Principiul este valabil și pentru demachiere, care se realizează întotdeauna cu un produs ușor și hipoalergenic. Există și opțiunea de a purta lentile de contact zilnice ori de câte ori ai nevoie să te machiezi. Așa poți scăpa de lentilele murdare după ce le-ai purtat o dată și îți poți proteja ochii de eventuale infecții.

Ce produse să alegi

Purtarea lentilelor de contact face ochii mai vulnerabili la diverse inflamații și infecții. Întotdeauna alege produse de calitate, care să prevină iritarea. Schimbă produsele de machiat frecvent, pentru a evita utilizarea unora expirate. Schimbă des și pensulele, pentru a evita ca fragmente din părul acestora să îți pătrundă în ochi. Nu împrumuta produsele tale de machiaj și nu le folosi pe cele ale prietenelor.

Folosește un fond de ten fără ulei, pe bază de apă. În mod similar, alege creioane dermatografe care nu conțin uleiuri, pentru că pot provoca deteriorarea lentilelor. 

Nu aplica dermatograf pe linia de sub gene, pe conjunctivă, pentru că acest lucru poate irita ochiul.

Folosește mai degrabă farduri de pleoape sub formă de cremă. Dacă, totuși, le preferi pe cele sub formă de pudră, umezește aplicatorul înainte de a le folosi pe pleoape. 

Nu folosi rimel cu fibre pentru îngroșarea genelor, pentru că acestea pot pătrunde în ochi. Optează pentru un produs pe bază de apă și aplică-l într-un singur strat. 

În general, nu sunt recomandate genele false, din cauza adezivului cu care acestea sunt lipite de pleoape. Dacă, totuși, vrei să porți gene false, aplică lentilele de contact după ce adezivul s-a uscat complet.

În cazul pudrei, folosește mai degrabă una compactă. Închide bine pleoapele atunci când o aplici pe față și evită zona ochilor. 

Machiajul se aplică doar atunci când ochii sunt sănătoși

Există o serie de reguli pe care le poți respecta pentru a-ți menține sănătatea ochilor cât mai mult timp:

  • Ochii conțin mult lichid, care îi protejează prin eliminarea murdăriei și a prafului de fiecare dată când clipim. Pentru a-i menține hidratați, este important să bei multă apă. 
  • Alimentația este foarte importantă pentru sănătatea ochilor. Include în dieta zilnică legume care conțin antioxidanții luteină și zeaxantină, ce ajută la prevenirea bolilor. Așadar, alege legume verzi cu frunze, ca varza și spanacul, precum și broccoli, ardei roșu și praz. Morcovii merită o mențiune specială, pentru că sunt bogați în betacaroten, care ajută la prevenirea orbirii nocturne și a cataractei. Citricele conțin vitamina C, esențială pentru o vedere bună. Acizii grași Omega 3 reduc riscul de degenerescență maculară și de uscare a ochilor. Se găsesc în peștele gras, ca macroul, tonul și somonul, dar și semințe, inclusiv chia, in, soia și nuci.
  • Protejează-ți ochii. Evită ecranele în timpul liber, seara, mai ales dacă lucrezi la calculator în timpul zilei. Acest lucru poate duce la disconfort ocular, dureri de cap și uscarea ochilor. În timpul zilei, asigură-te că îți odihnești ochii măcar la fiecare jumătate de oră. De asemenea, nu uita să porți ochelari de soare, inclusiv în zilele prea luminoase de iarnă. 

Purtarea lentilelor de contact nu este un motiv pentru a nu te machia. Dacă totuși simți mâncărimi sau ai ochii iritați din anumite motive, evită să te machiezi, iar dacă problemele nu dispar în timp scurt, consultă un specialist. 

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Optiblu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter