Cum îți îngrijești tenul corect, pe timp de vară

De Sandra S., pe

Deja se încălzește bine afară, așa că rutina obișnuită de îngrijire nu mai este potrivită pentru această vreme. Află cum să-ți îngrijești corect tenul pe timp de vară!

Gel hidratant

Crema hidratantă poate fi prea grea pentru tenul tău, mai ales când este cald afară. Așa că acum este momentul să treci la geluri ușoare, care intră imediat în piele și hidratează la fel de bine. Altă variantă foarte bună este serul zilnic, care este și o bună bază de machiaj.

Cremă cu protecție solară

Este important să folosești o cremă cu factor de protecție de cel puțin 30, în fiecare zi. Dă-te pe întreaga față, pe gât și pe decolteu ca să fii protejată. Dacă petreci mai mult timp afară și porți mânecă scurtă, nu uita să te dai și pe brațe cu cremă cu SPF.

Curățare în profunzime

Porii se pot astupa mai ușor când este cald afară, din cauza excesului de sebum. Așa că de fiecare dată trebuie să-ți cureți tenul în profunzime.

Exfoliază

Pe timp de vară, pielea nu mai este la fel de sensibilă și uscată ca în anotimpul rece, astfel că poți să te exfoliezi și de două sau trei ori pe săptămână. Nu uita să aplici o cremă hidratantă după fiecare exfoliere.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter