Beneficiile rodiei în produsele de îngrijire

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 11:51
Raluca Hagiu, redactorul-șef Unica, a testat cosmeticele cu rodie și-ți povestește care sunt beneficiile acesteia în produsele de îngrijire.

Îmi place să testez toate noutățile de beauty (defect profesional, dar și plăcere (ne)vinovată) și recomand doar acele produse pe care le încerc și în care cred. De curând am descoperit gama de produse Dr. Organic cu ulei organic bioactiv din semințe de rodie și sunt foarte mulțumită de crema de față, crema de ochi, loțiunea pentru corp și pasta de dinți.

Despre crema de față și de ochi v-am povestit. Loțiunea pentru corp m-a convins repede de beneficiile sale, la început de toamnă, când pielea mea arăta precum hârtia creponată. Pe de o parte din cauza aerului rece care-mi deshidratase epiderma, pe de altă parte din cauza prafului – tocmai mă mutasem într-o casă nouă, iar praful îmi iritase îngrozitor de tare mâinile.

Foto Raluca Hagiu_Calin Stan

Cum toate cremele erau încă împachetate și singurul produs pe care îl aveam la îndemână era loțiunea de corp de la Dr. Organic, pe care tocmai o primisem spre testare, m-am gândit să-mi hidratez pielea cu ea, provizoriu, până despachetez. Surpriză. Pielea s-a calmat, roșeața s-a atenuat și pielea mâinilor nu mă mai strângea precum o pereche de mănuși cu două numere mai mici. Am continuat să o folosesc, chiar și după ce am restabilit ordinea în rândul produselor de îngrijire și, în două zile, mâinile mele arătau deja mult mai bine decât mă așteptam.

După ce am testat loțiunea de corp, am citit că produsul este intens hidratant, regenerant, calmează iritațiile și redă elasticitatea. Se confirmă și a venit la momentul potrivit. Ingredientul potrivit la momentul potrivit este un superfruct – rodia. Și ce se întâmplă dacă folosești un superfruct într-o cremă? E simplu – se transformă într-o supercremă!

Rodia are de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul și ceaiul verde. Are un conținut ridicat de polinfenoli, aminoacizi esențiali, minerale, vitamine (în special A, E) și proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare, ceea ce o face ingredientul ideal în produsele dedicate pielii mature. La fel și în salate sau smoothies, dar asta e altă poveste.

În îngrijirea orală, superingredientul protejează împotriva bacteriilor, una dintre principalele cauze ale plăcii și tartrului. Folosesc cu plăcere pasta de dinți de la Dr. Organic, pentru că are un gust plăcut, nu îmi agresează gingiile, nu ustură, nu arde și, foarte important, curăță eficient. Și cu ocazia asta mi-am dat seama cât de agresive erau alte paste de dinți. Ce bine că am scăpat de stresul ăsta.

pasta de dinti cu rodie

Dr. Organic este disponibil exclusiv în farmaciile Sensiblu și este un brand relativ tânăr, lansat în 2009, în Anglia, dar multipremiat în industria de frumusețe. Cel puțin 70% dintre ingrediente sunt organice, apa este înlocuită cu aloe vera și produsele nu conțin parabeni, parfum, sulfați sau alte sperietori chimice. Ceea ce îl face cu atât mai dezirabil.

Foto: Călin Stan și Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter