Cum știi dacă folosești produse cosmetice expirate

De Sandra S., pe

Este greu să te desparți de produsele cosmetice preferate odată ce au expirat și nici n-ai apucat să le consumi, însă este și mai greu să tratezi apoi problemele de piele cu care te poți confrunta, dacă le folosești expirate.

Fond de ten lichid

Ai observat că fondul de ten pe care îl folosești a început să își schimbe culoarea sau textura? Este un semn clar că nu ar mai trebui să-l folosești, pentru că a expirat de ceva vreme. Dacă nici mirosul nu mai este același, deși culoarea sau textura nu s-au schimbat, ar trebui să îl arunci la gunoi. Un fond de ten lichid rezistă în jur de 18 luni de la prima folosire.

Mascara

Nici rimelul nu are viață lungă după ce ai deschis sticluța. Pentru că produsul este umed și se află într-un tub întunecat, bacteriile se pot răspândi foarte ușor. Așa că cel mai sănătos este să-l arunci după ce l-ai folosit în jur de trei sau patru luni.

Ruj

Este destul de dificil să-ți dai seama dacă rujul tău a expirat sau nu. Cele mai multe își păstrează textura mult timp, mai ales dacă sunt mate și puțin cremoase. Dacă și-au schimbat mirosul, însă, ar trebui aruncate. Un ruj poate fi folosit până la doi ani.

Blush

Blush-ul de obraz cremos expiră mai repede decât cel pulbere. Poți ține unul cremos până la un an de la prima folosire, iar unul pudră chiar și doi ani. Este important să îți păstrezi pensula de blush cât mai curată, ca să împrăștii bacterii peste produsele cosmetice, astfel vor rezista mai mult timp. Ca să-ți dai seama dacă blush-ul tău a expirat, uită-te după o peliculă fină, gri, deasupra fardului.

Fard de ochi

Ochii sunt foarte sensibili așa că trebuie să ai mare grijă la pensulele pe care le folosești. Pe lângă faptul că trebuie să le cureți mereu, nici fardul nu ar trebui păstrat prea mult timp – după două-trei luni ar trebui să îți iei altele noi. Ca să-ți dai seama dacă au expirat sau nu ar trebui să le miroși sau să te uiți cu atenție dacă nu cumva și-au schimbat textura.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter