Alimente nocive pentru pielea ta

De Consuela Stratulat, pe

Zicala „ești ceea ce mănânci” descrie cel mai bine modul în care alimentele îți afectează sănătatea și aspectul fizic. Nu te gândi că dulciurile pe care le ronțăi la muncă sau cafelele băute fără măsură nu se vor vedea, mai târziu, și pe fața ta. Dacă vrei să ai o piele sănătoasă și plină de strălucire, trebuie să elimini câte ceva din alimentația ta.
Zahărul favorizează apariția acneei, iar pielea roșie și inflamată nu va dispărea, dacă nu îl elimini din alimentație. Nu te gândi că este suficient să renunți la dulciuri. Numeroase produse procesate sunt pline de zahăr, așa că citește eticheta cu atenție când ești la cumpărături.

Produsele lactate

Petele de pe bărbie, fălci și zona gâtului sunt un semn că alimentația ta conține prea multe lactate. Pielea acționează ca un sistem de eliminare a produselor care nu sunt pe placul organismului tău, iar atunci când consumi prea multe lactate, apar aceste pete.

Alimentele procesate

Produsele procesate și junk-food-ul conțin aditivi și conservanți care cresc nivelul de zahăr din sânge. Pâinea, chips-urile, cartofii prăjiți, băuturile carbogazoase și bomboanele stimulează hormonii să producă uleiuri în exces, blocând porii și îmbătrânind pielea.

Cafeina

Băuturile care conțin cafeină te dezhidratează și afectează elasticitatea pielii și producția de colagen. Dacă nu te poți abține de la aceste sucuri, asigură-te, cel puțin, că bei cel puțin opt pahare de apă pe zi. Astfel, organismul și pielea ta vor fi hidtratate.

Crustaceele

Creveții, crabii și homarii sunt bogați în iod, care poate duce la închiderea porilor și apariția acneei. Înlocuiește-i cu pește bogat în omega 3, substanță ce va menține sănătatea pielii.
Foto femeie care mănâncă ciocolată Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter