4 paşi care te pot ajuta să scapi de acnee

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Luni, 24 septembrie 2018, 14:54
Acneea este supărătoare şi îţi poate ştirbi din încrederea în sine. Cel mai indicat lucru pe care ai putea să îl faci în tratarea acneei este ca în primul rând să ajungi la medicul dermatolog, pentru a determina cauza care provoacă acneea. Totuşi, iată alţi paşi pe care îi poţi face pentru a ameliora episoadele acneice.

 

  1. Spală-ți fața de două ori pe zi

 Primul pas pentru a avea o piele sănătoasă este să ai o rutină zilnică de igienă personală. E nevoie să-ți cureți fața atât dimineața, imediat după ce te-ai trezit, cât și seara, înainte de a merge la culcare. Spală-ți fața timp de cel puțin un minut, pentru a distruge bacteriile de pe piele. Înlătură machiajul înainte de a merge la somn. Folosește un demachiant fără ulei, înainte de a-ți spăla fața cu săpun.

 

  1. Caută produse pe bază de acid salicilic

 

Curăță și elimină celulele moarte, încurajând creșterea unui strat nou de piele.

 

  1. Încearcă produse de curățare pe bază de sulf

 

Unele studii au arătat că săpunurile cu sulf reduc excesul de sebum.

 

  1. Foloseşte un produs pe bază de retinol

Retinoizii sunt detergenți care conțin concentrații foarte mari de vitamină A, care, la rândul lor, ajută la purificarea porilor înfundați și la dizolvarea murdăriei. Ingredientul acid salicilic controlează bacteriile care provoacă probleme tenului. Pentru un efect vizibil, folosește produsul respectiv de două ori pe zi, pentru că în timp te va ajuta să controlezi pustulele şi să menţii în acelaşi timp echilibrul de hidratare al tenului.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter