Jeux d’enfants

De Raluca Hagiu, pe

Nu știu cât timp s-a scurs de când Adina Rosetti, colega noastră, mi-a spus că scrie o carte cu povești pentru copii și până când mi-a așezat-o pe birou, dar îmi pare o clipită.

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul“, ce nume simpatic, îi spun. Apoi, când nu sunt atentă, îmi presară praf magic pe copertă și mă lasă s-o răsfoiesc vrăjită… Fac cunoștință cu bătrânica Doamnă Ieri, seriosul Domn Azi, jucăușa domnișoară Mâine, nerăbdătoarea domnișoară Poimâine, care își dorește să se facă mare cât mai repede și o mulțime de alte personaje prietenoase.

Ce mi-ar plăcea și mie să-l întâlnesc pe Vrăjitorul Timp, la fel ca domnișoara Poimâine. L-aș ruga numaidecât să le spună orelor să nu mai alerge ca nebunele. Să le dea voie să meargă mai încet, ca și cum ar fi la plimbare și, din când în când, să se oprească, ca să ne bucurăm de clipă… Cred că Rosetti mi-a pus ceva și în paharul cu apă, o licoare fermecată, pentru că imaginația mea a luat-o razna. Și de-ar fi doar atât!

După ce-am pășit în lumea ei fantastică, i-am invitat personajele în Unica de iunie, în articolul „Hai să-ți spun o poveste!“ (pag. 102). Ieri, Azi, Mâine și Poimâine au venit după ei cu Somnul, Odihna, Oboseala, magicianul de pe Himalaya și alte personaje, pitite între copertele unor cărți scrise de autori la fel de talentați.

O incursiune fascinantă în lumea magică a prichindeilor, care-ți va hrăni sufletul cu emoții intense și-ți va da idei năstrușnice pentru momentele petrecute cu ei. Tot lor le sunt dedicate și paginile „Kids in Fashion“ (pag. 62), care prezintă patru mame îndrăgostite de modă și sfaturile lor pentru alegerea ținutelor de vară pentru piticoți. Pentru oamenii mari am pregătit o tolbă plină cu destinații de vacanță, ținute de plajă și sfaturi pentru turiste cochete.

În iunie, îți dorim să evadezi într-un loc minunat, fie că-l găsești peste mări și țări sau la doar câțiva kilometri de casă, în care lucrurile să se întâmple ca într-o poveste frumoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter