Alfabetul siluetelor

De Revista Unica, pe

Ți se întâmplă des să alegi piese vestimentare nepotrivite și să probezi haine la nesfârșit? Asta deoarece nu ți-ai dat seama încă în ce tip de siluetă te încadrezi.
Forma corpului îți va spune ce fel de fustă, rochie sau pantaloni te avantajează, astfel încât să-țI evidențiezi atuurile. Pe lângă recomandările din acest articol, te anunțăm că găsești un articol amplu pe această temă în revista Unica de noiembrie, recent apărută la chioșcuri.
Dacă te încadrezi în silueta de tip I, cu șoldurile și umerii având aceeași lățime, poți purta bluze sau rochii cu volum și în partea de sus, dar și în partea de jos, esti o norocoasaă!
T-ul este silueta atletică, pe care o au în general femeile care fac înot sau tenis, situație în care trebuie să egalezi prin volum adăugat în partea șoldurilor.
Silueta de tip O, fără talie marcată este mai greu de evidențiat; trebuie să ai grijă dacă porți straturi de haine, fiindcă riști să pari mai plinuță decât ești.  La fel trebuie să eviți hainele foarte mulate, dar și pe cele care măresc optic: volane, buline, dungi orizontale. Potrivite sunt rochiile ce urmăresc linia corpului.
Silueta de tip A este și ea foarte des întâlnită. Poate fi ușor scoasa în evidență talia, iar cu un decolteu adânc vom distrage privirea de pe șolduri. Este foarte important să fii conștientă de felul în care arăți și să îț accepți defectele corpului, pe care însă le poțI masca apelând la trucuri vestimentare.
Vezi în galeria foto ce haine și accesorii ți se potrivesc, în funcție de siluetă.
De Alexandra Calafeteanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter