Utilizatorii Facebook, victimele unei noi escrocherii. Mare atenţie!

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 08 octombrie 2018, 12:55
Facebook este victima unei noi escrocherii! De curând, utilizatorii reţelei de socializare au început să primească mesaje în care sunt informaţi că li s-au clonat conturile şi sunt îndemnaţi să îi avertizeze pe toţi cei din lista de prieteni despre incident. 

Utilizatorii Facebook nu trebuie să intre în panică!

Bună… am mai primit de la tine o cerere de prietenie, dar am ignorat-o. Cred că ar fi bine să îţi verifici contul. Copiază conţinutul mesajului ăsta şi trimite-l tuturor celor din lista ta de prieteni. Mult noroc!” – aşa arată un astfel de mesaj.

Reprezentanţii Facebook au anunţat că mesajul nu conţine niciun virus şi că toţi cei care îl primesc ar trebui să îl şteargă: Am aflat că există utilizatori care primesc mesaje în care li se spune că li s-au clonat conturile. Nu trebuie să intre în panică, este o farsă.”, a declarat un reprezentant al companiei.

Clonarea conturilor este o problemă veche pentru utilizatorii reţelelor sociale. Un cont clonat” ia naştere din dublarea informaţiilor unuia preexistent: un binevoitor” copiază fotografiile şi informaţiile personale ale cuiva şi apoi trimite cereri de prietenie tuturor celor din lista de prieteni pentru a aduna informaţii suplimentare despre persoana respectivă sau pentru a trimite mesaje în numele victimei.

 

Citeşte şi: 5 milioane de europeni, afectaţi de o breşă de securitate la Facebook

Facebook, dat în judecată de proprii angajaţi

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter