Un bărbat s-a retras din civilizație și a trăit singur pe o insulă pustie timp de 30 de ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 24 iulie 2018, 15:47
Un bărbat în vârstă de 82 de ani a ales să locuiască singur, pe o insulă pustie, timp de 30 de ani. Acum a început să aibă probleme de sănătate, iar autoritățile au fost nevoite să îl reintroducă în societate.

Timp de 30 de ani, Masafumi Nagasaki a trăit de unul singur pe o insulă. Acum, autoritățile i-au interzis să mai facă acest lucru din cauza sănătății sale care se deteriorează din ce în ce mai tare.

Astfel, oficialitățile japoneze l-au obligat pe Nagasaki să se întoarcă la civilizație, după ce a fost găsit într-o stare nu foarte bună pe insula tropicală Okinawa.

Din 1989, bărbatul, care era tot timpul dezbrăcat, a trăit în singurătate pe această insulă și a fost descoperit de scriitorul Alvaro Cerezo.

Potrivit acestuia, niponul nu avea apă proaspătă și părea deshidratat.

Citește și: Un cuplu și-a acoperit casa cu o pictură Van Gogh pentru a-și ajuta copilul să se întoarcă acasă

În prezent bărbatul a fost instalat într-o casă a guvernului, localizată la 60 kilometri de insulă.

Scriitorul susține că autoritățile nu îi vor permite lui Nagasaki să se întoarcă pe insulă chiar dacă starea sa se va îmbunătăți.

Autoritățile japoneze l-au forțat pe Nagasaki să meargă la spital fără vreo șansă de a se întoarce pe insulă. Zilele sale de vis din paradis s-au terminat”, a precizat Cerezo.

Povestea bărbatului începe în anii 1990, când a renunțat la viața sa din oraș și s-a stabilit pe mica insulă Sotobari. Înainte de a locui aici, el a fost însurat și a avut doi copii. A lucrat în industria divertismentului și era un fotograf repsectat la vremea respectivă. Nu multe persoane știau că a decis să „se retragă din societate”.

Nu fac ce îmi spune societatea să fac, dar urmez regulile naturii. Nu poți bate natura așa că trebuie să te supui. Asta am învățat când am venit aici și probabil de aceea mi-a fost atât de bine”, a spus niponul.

Deși locuia singur, el primea un ajutor lunar de 100 dolari de la sora sa. Folosea acești bani pentru a-și furniza apă proaspătă și produse neperisabile precum orez dintr-un sat din apropiere. Obișnuia să vâslească până la acel sat und enu petrecea mai mult de două- trei ore.

Cerezo și echipa lui a vrut să afle mai multe despre Nagasaki, așa că a decis să petreacă cinci zile pe insulă, alături de bărbat. În tot acest timp, bătrânul nu a purtat nicio haină deoarece a pierdut totul când un taifun i-a distrus tabăra de campare. Însă acest lucru nu l-a descurajat pe Nagasaki să ducă viața pe care și-o dorea.

Citește și: Un bărbat a renunțat la iubita sa, considerată „cea mai sexy prezentatoare de meteo din lume”, pentru a se juca mai mult pe computer

„Să port haine aici părea un lucru deplasat. Să te plimbi dezbrăcat nu se potrivește într-o societate, dar aici, pe insulă, se simte corect, e ca o uniformă”, a explicat japonezul.

El își dorea ca insula Sotobari să fie locul său de veci.

Să găsești un loc în care să mori este un lucru important și eu am decis că acesta este locul meu”, a mai spus bătrânul.

Nagasaki locuia într-un cort și purta tot timpul un ceas la mână pentru a-și putea menține programul cu strictețe.

Nu l-am văzut niciodată pe Nagasaki mergând desculț: deși trăia dezbrăcat întotdeauna folosea sandale colorate pentru a-și proteja picioarele”, a povestit scriitorul.

Sursă foto: Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter