„Tramvaiul de Poveste” va circula în București de sărbători. Ce traseu are

De Unica.ro, pe
„Tramvaiul de Poveste”, un model de epocă din parcul STB SA, ornamentat şi luminat, va circula pe un traseu dedicat din centrul Capitalei. 

Într-un an în care multe dintre activitățile obișnuite din preajma sărbătorilor, cum ar fi târgul de Crăciun, au fost anulate, STB SA anunță că în centrul Capitalei va circula „Tramvaiul de Poveste”, un model de epocă, ornamentat și luminat. „Moș Crăciun va fi prezent, iar ajutoarele sale, celebrii spiriduși, îi vor întâmpina pe toți călătorii cu voie bună, pe acordurile celor mai frumoase și vesele colinde românești și internaționale”, se anunță în comunicat.

tramvaiul de poveste traseu craciun bucuresti

„Într-un an dificil, cu multe schimbări și situații neprevăzute, ne dorim, mai mult ca oricând, să colindăm Bucureștiul în haine de sărbătoare pentru a menține viu spiritul Crăciunului în vremuri greu încercate. Astfel, dorim să le reamintim călătorilor noștri cât de important este să fim mai buni, mai generoși și mai empatici cu cei din jurul nostru atât în această perioadă, cât și pe tot parcursul unui an.

În același timp, vrem să transmitem un mesaj de solidaritate, speranță și să asigurăm un mediu vesel și luminos tuturor celor care aleg să participe la povestea noastră și să călătorească cu tramvaiul în aceste zile de sărbătoare. Copiii sunt cei care întregesc acest tablou idilic, astfel încât ne dorim să le aducem multe zâmbete și multă bucurie în suflete prin această inițiativă, demersul nostru fiind în primul rând dedicat lor. Vă așteptăm alături de noi pentru a ne bucura împreună de aceste sărbători!” a declarat Directorul General STB SA – Mihai PETCU.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Traseul pe care va circula „Tramvaiul de Poveste” și intervalul de timp

„Tramvaiul de Poveste” va pleca în traseu din Piața Presei mergând pe Bulevardul Expoziției, Bulevardul Ion Mihalache, ajungând apoi în Piața Victoriei, cu întoarcere la Gara Basarab. Accesul se va face în limita locurilor disponibile, în cazul copiilor fiind permis un singur însoțitor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Societatea de Transport București STB SA va pune la dispoziția călătorilor dezinfectant și măști de protecție.
În perioada 22-26 decembrie 2020, „Tramvaiul de Poveste” va avea 3 curse în intervalul orar 16:00-21:00, cu plecare de la terminalul Piața Presei la orele 16:00, 17:40 și 19:20, iar de la terminalul Gara Basarab la orele 16: 45, 18:25 și 20:05.
tramvaiul de poveste bucuresti
Din 27 decembrie 2020, până pe 2 ianuarie 2021, tramvaiul va avea câteva trasee speciale pentru a putea duce bucurie și lumină în toate colțurile Capitalei, astfel:
• 27 decembrie 2020 – va circula pe traseul linie 10
• 28 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piața Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe
• 29 decembrie 2020 – va circula pe traseul Dudești – Mărășești – Piața Unirii
• 30 decembrie 2020 – va circula pe traseul Șura Mare – Parcul Carol – Piața Unirii
• 31 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piața Unirii – Trafic Greu – Ghencea
• 1 ianuarie 2021 – va circula pe traseul liniei 10
• 2 ianuarie 2021 – va circula pe traseul Piața Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe

Va circula și „Tramvaiul colindelor”

În perioada 21 decembrie – 2 ianuarie, pe Linia 1 va merge și tramvaiului Bucur LF, special decorat pentru Crăciun. Călătorii vor putea asculta colinde românești, dar și cântece specificie sezonului de iarnă. Accesul în „Tramvaiul Colindelor” este permis tuturor călătorilor, vehiculul având un program normal de funcționare, cu oprire în toate stațiile Liniei 1.

Sursă foto: Facebook
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter