Cele mai ”tari” cocktail-uri din lume

De Madalina Racorean, pe

Femeile ştiu deja… un cocktail este băutura perfectă atunci când poposesc într-un club, într-un bar, sau pe plaja însorită.
Nu de puţine ori ai spus:,, Azi am să mă răsfăţ cu un cocktail răcoritor!” O alegere perfectă, mai ales că barmanul te ajută să te bucuri de această băutură fină, oferindu-ţi o sumedenie de genuri de cocktail… Reţetarul lui este divers, aşadar familiarizează-te şi tu cu varietatea din pahare, pentru că oferă senzaţii tari!

Cocktail Alexander şi Blanc-Cassis din Franţa

Alexander este băutura cu care doamnele din Franţa se răsfaţă adeseori. Cocktail-ul se prepară din aramgnac, un brandy necosmetizat, obţinut din struguri în Gasconia, regiune a Franţei unde cresc podgorii întregi de viţă-de-vie. Reţeta este foarte simplă: ai nevoie de câteva cuburi de gheaţă într-un shaker, peste acestea se adugă crema de cacao, frişca, după care se agită foarte bine. La sfârşit se toarnă şi aramgnacul, se mai amestecă încă o dată şi se serveşte sorbit uşor.

Blanc cassis, un cocktail foarte popular în Franţa, inventat de Felix Kirf, primarul din Dijon, în Bungurdia anului 1968. Băutura se face din lichior de coacăze negre, completat cu vin alb. Primarul oferea această băutură delegaţilor care poposeau în oraşul Djion, azi fiind unul dintre cele mai consumate cocktailuri din Franţa, mai ales prin cafenele.

Băutura iubirii din Iran

Un cocktail fără alcool, foarte revigorant şi plin de vitamine! Este ideal mai ales dacă te afli pe marginea unei piscine sau pe nisip, la malul mării. Unii spun că elementele care îl compun sunt afrodisiace, efectele fiind garantate. Pentru fabricarea lui e nevoie de trei linguriţe de ceai negru fiert în jumătate de litru de apă, la care se adaugă patru cuburi de gheaţă, evident după ce se răceşte. Se amestecă apoi cu sucul de mandarine şi jumătăţile a două piersici, patru felii de lămâie şi coaja caramelizată de la două portocale.
Cel mai tare cocktail din tequila şi ceai negru pentru petreceri cu fast pe

„Apocat” din Indonezia cu lichior de cocos şi piure de avocado

Indonezienii sunt recunoscuţi pentru originalitatea cu care reuşesc să combine ingrediente într-un cocktail care te va face să exclami: „Mai vreau!”
Unul dintre cele mai reuşite băuturi din ţara insulelor se numeşte apocat şi se prepară din piure de avocado, rom şi lichior de cocos. Se omogenizează cu lapte şi se serveşte rece, cu multe cuburi de gheaţă.

Rosemari, cel mai bun cocktail din lume preparat de un austriac, află reţeta

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter