Studiu: Dacă dormi lângă o persoană care sforăie poți avea probleme de sănătate

De Oana Savin, pe
Nimic nu este mai rău decât să dormi lângă un bărbat care sforăie foarte tare și nu se mai oprește. Sforăitul nu este doar enervant, dar nici nu este benefic pentru sănătate.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de știință a Colegiului Imperial din Londra, dacă dormi lângă o persoană care sforăie îți poate crește tensiunea arterială.

Citește și: Studiu: sforăitul, risc de cancer

După ce au monitorizat 140 de voluntari care locuiesc lângă aeroporturi, cercetătorii au descoperit că sforăitul are același impact asupra tensiunii arteriale ca și un avion care zboară la altitudine mică.

De fapt, se pare că nu contează tipul sau locul de unde vine sunetul, ci cât este de puternic. Cu cât zgomotul este mai mare, cu atât îți crește mai mult tensiunea arterială.

Citește și: Ce se întâmplă cu organismul nostru în timpul somnului

Știm că zgomotul produs de traficul aerian poate fi o sursă de iritabilitate, dar cercetarea noastră arată că poate cauza probleme de sănătate”, a afirmat doctorul Lars Jarup, unul dintre autorii studiului.

Dacă te-ai săturat de sforăitul partenerului și îți faci griji pentru tensiunea ta arterială, îți poți cumpăra o plantă care produce mai mult oxigen și îmbunătățește calitatea aerului. Acest lucru ar putea preveni sforăitul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter