Robotul Sophia ar putea deveni cetățean european

De Ioana Tătaru, pe
În urma Summitului de Tehnologie de la Lisabona, cercetătorii robotului Sophia, unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi din lume, au anunțat că discută cu autoritățile malteze în privința unui test de cetățenie pentru inteligența artificială, care ar putea-o transforma pe Sophia în primul robot din lume cu cetățenie europeană.

Robotul Sophia a primit cetățenie în Arabia Saudită, în urmă cu un an

Arabia Saudită i-a acordat cetățenie, în urmă cu acest an, devenind prima țară care reunoște în acest mod un robot. Potrivit creatorilor, următorul pas ar fi ca robotul să primească cetățenie și în Europa: „Nu sunt sigur cât va dura până când vom aduce inteligența artificială la nivelul inteligenței umane sau cât va dura până când cetățenia unei unități de inteligență artificială va răzbi prin birocrația Uniunii Europene. Ca să fiu sincer, nu știu care dintre aceste procese va fi mai lung și mai dificil”, a declarat Ben Goertzel, directorul unei companii de robotică.

Robotul Sophia

Robotul Sophia a devenit celebră în toată lumea, pentru că a fost programată să ne semene foarte mult, mai exact să aibă preferințe și sentimente, să poarte conversații și să imite peste 50 de expresii faciale. Odată activată, Sophia ne poate vedea, poate înțelege expresiile faciale date de emoțiile și le poate imita.

Sursă: Stirileprotv.ro

Citește și: „Robotul Sophia la București: >>Îmi doresc să înțeleg și mai bine emoțiile umane<<”

„Inteligența artificială ar putea manipula tinerii să facă lucruri de neimaginat”

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter