Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 septembrie 2021, 15:58
Ne mai despart doar câteva zile de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, iar astăzi oficialitățile au anunțat programul oficial și traseul pentru parada de 1 Decembrie 2017, din București.

Programul și traseul paradei de 1 Decembrie 2017 din București

Vineri, 1 Decembrie, la Arcul de Triumf din Capitală, va alea loc parada anuală. Cei 99 de ani de la Marea Unire vor fi sărbătoriți cu trecerea blocului de defilare al MAI pe sub Arcul de Triumf. Vor defila atât reprezentanți ai poliției, cât și ai pompierilor, ai jandarmeriei și ai poliției de frontieră, alături de diverse elemente din tehnica aflată în dotarea acestora.

defilare 1 decembrie 2017 bucuresti

În plus, la defilare sunt așteptați și studenții Academiei de Poliție “A.I.Cuza” și elevii Școlii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, Câmpina.

Totodată, mai mulți piloți MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf la manșa elicopterelor din dotarea MAI.

Întreaga paradă militară de 1 Decembrie, de la București, va fi transmisă LIVE pe Facebook.

imagini parada de 1 decembrie 2017

Programul paradei de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Și în Alba Iulia va exista o defilare de 1 Decembrie, ca în fiecare an.

Conform presei locale, parada din Alba Iulia va include defilarea forţelor MApN, MAI, SRI, Poliţia Locală, cu tehnică de intervenţie terestră. Evenimentul va dura aproximativ 30 de minute şi se va desfăşura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

poze 1 decembrie 2017 parada de 1 decembrie

Semnificația zilei de 1 Decembrie

Ziua națională a României a fost inițial, între 1866 și 1947, pe 10 mai. Ulterior, între 1948 și 1989, Ziua națională a României s-a sărbătorit pe 23 august.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Prima zi națională de 1 Decembrie s-a sărbătorit oficial în Alba Iulia, la 1 Decembrie 1990.

Alegerea zilei de 1 Decembrie are legătură cu Marea Unire, adică unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, în 1918, așa cum a fost proclamată la Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter