Cele mai impresionante momente de la parada de 1 Decembrie 2018

De Ioana Tătaru, pe

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, începând cu ora 10:00, a avut loc, la București, cea mai spectaculoasă paradă militară, pe măsura evenimentului pe care îl sărbătorim astăzi: Centenarul Marii Uniri.

Aproape 20.000 de oameni au participat la defilare

La Parada Militară de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală au participat aproximativ 20.000 de persoane venite să admire militarii și tehnica Armatei. 

PARADA MILITARA

21 de salve de tun au fost trase în timpul intonării imnului

Aceasta a fost una dintre cele mai frumoase defilări pe care le-a avut Capitala, deoarece s-a folosit aproape toată tehnica militarilor prezenți la eveniment. 21 de salve de tun au fost trase în timpul intonării imnului, de către bateria de artilerie a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.

Parada fost deschisă de aviația militară

Anul acesta, în premieră, parada militară naţională a fost deschisă de aviaţia militară. La eveniment a fost prezentă o formaţie de elicoptere, în frunte cu un elicopter din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, purtând drapelul naţional.

Parada Militară

La paradă au fost prezenți militari din Albania, Buglaria, Grecia, Turcia, Canada, dar și din alte țări

Pe sub Arcul de Triumf au trecut militari români, dar și din străinătate, mai exact din: Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Parada Militară

 

Parada Militară

 

Parada Militară

 

Sursă foto: Libertatea.ro, Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter