O fetiță din Buzău nu a fost primită la serbarea de 1 decembrie pentru că nu avea costum popular. De ce surpriză a avut parte copila

De Ioana Tătaru, pe
O fetiță de patru ani din județul Buzău nu a participat la sebarea de 1 decembrie pentru că nu avea costum popular. Părinții micuței au dar vina pe educatoarea de la grădiniță, pe care au reclamat-o la Inspectoratul Școlar. În urma incidentului, cea mică a avut parte de o surpriză emoționantă!

Fetița a primit un costum popular maramureșean

Povestea fetiței a stârnit numeroase reacții. Vasile Vlașin, președintele unei asociații, a anunțat că îi va trimite micuței un costum popular maramureșean, în mod simbolic, „în memoria lui Luca”, băiețelul pe care l-a pierdut în urmă cu trei ani: „Am rămas blocat de un asemenea gest, dar mă feresc să judec, pentru că nu am toate elementele. Dar, dacă situația este așa cum a fost prezentată în presă, e de neacceptat un asemenea comportament. Toți înțelegem ce înseamnă o fotografie sau o imagine în care toată lumea trebuie să fie îmbrăcată într-un anumit fel, disciplina pentru un cor, dar vorbim totuși de niște copii de grădiniță dintr-o localitate unde poate nu toți părinții au posibilități financiare. Se putea găsi un rol și pentru fetița respectivă, chiar dacă nu a respectat >>dress code-ul<<”, a spus Vasile Vlașin, potrivit informațiabuzaului.ro.

O fetita din Buzau nu a fost primita la serbarea de Centenar

Părinții fetiței au mărturisit că micuța a fost dată afară de la serbarea organizată de grădinița din comuna Cochirleanca de către educatoare și au făcut o plângere la Inspectoratul Școlar Buzău. Reprezentanții Inspectoratului au precizat că acest caz va fi dezbătut și de Consiliul profesoral al unității de învățământ de care aparține grădinița, iar în funcție de concluziile anchetei, educatoarea ar putea fi sancționată.

Sursa: Libertatea.ro

Sursa foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter