Previziunile lui Stephen Hawking despre viitorul omenirii. Vezi ce se va întâmpla peste 50 de ani!

De Geo Berciu, pe Ultimul update Miercuri, 14 martie 2018, 11:33
Celebrul astrofizicianul britanic Stephen Hawking a vorbit, într-o emisiune de televiziune, despre viitorul omenirii aşa cum îl vede el, previziunile lui fiind bazate pe date științifice.

Invitat într-o emisiune dedicată Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Stephen Hawking a susţinut că rasa umană se va confrunta cu riscul unei extincţii iminente dacă nu vor fi colonizate alte planete. El spune că avem la dispoziție 200 de ani pentru a găsi o altă planetă pe care să trăim, altfel specia umană va dispărea.

Deja pe Terra trăiesc un număr mult prea mare de oameni în comparaţie cu resursele planetei, numărul acestora continuând să crească, iar în acest caz singura soluţie ar fi mutarea pe alte planete. În afară de supra-populare, ar exista și alte amenințări la adresa vieții pe Terra. Planeta ar putea fi lovită oricând de un asteroid, impactul fiind fatal omenirii. În plus, există riscul multor dezastre naturale nimicitoare. Dar am putea fi omorâți și de boli imposibil de tratat.

Stephen Hawking este de părere că peste 50 de ani, oamenii vor trăi pe Lună şi se vor afla în drum spre Marte, considerând că acest secol va fi „cu adevărat o epocă a spaţiului”.

„Planeta noastră este o lume veche, ameninţată de o populaţie în expansiune şi resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste ameninţări şi să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască în următorii 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spaţiului pentru a coloniza lumi noi din cosmos. Dacă vom urma această cale, atunci nu am niciun dubiu că acest secol va rămâne cunoscut în istoria omenirii sub denumirea Epoca Spaţială”, a spus renumitul cercetător britanic.

Stephen Hawking, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa „Scurtă istorie a timpului” („A Brief History of Time”), devenită un bestseller internaţional.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter