Planking, un nou sport extrem care face furori în lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Skateboardingul sau zborul cu pianul s-au dovedit a fi periculoase pentru amatori, dar cine s-ar fi gândit că dacă imiţi o scândură poţi să mori?
Cu zeci de mii de fani în toată lumea, plankingul este cea mai nouă distracţie extremă care şi-a câştigat fani datorită internetului, mobilizând tinerii teribilişti din Australia să se joace cu moartea.

Distracţia presupune să stai pe burtă, în poziţie orizontală, imitând o scândură („plank”, în traducere, „scândură”), în cele mai neobişnute locuri, cum ar fi pe marginea acoperişului, pe gard, pe doi stâlpi sau pe o biciletă. Te fotografiezi şi postezi apoi imaginile pe YouTube.

Manifestarea bizară i-a adus, însă, pe tinerii teribilişti într-o competiţie periculoasă, care au încercat cele mai periculoase locuri pentru a face planking, astfel că dintr-o joacă amuzantă s-a transformat într-o distracţie mortală.

Ca să impresioneze, un tânăr din Australia a ales să îşi demonstreze curajul nebunesc urcându-se pe balustrada balconului, ceea ce i-a fost însă fatal. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, s-a dezechilibrat însă şi a căzut de la etajul şapte, sub privirile îngrozite ale amicului său care îi făcea poze, potrivit poliţiei citată de bbc.co.uk.

Curentul nebunesc, se pare, nu cunoaşte limite când vine vorba de a face senzaţie. Un alt tânăr şi-a ales un loc cel puţin la fel de atipic pentru a face planking, fiind surprins de oamenii legii pe maşina de poliţie.

Fenomenul se bucură de foarte mulţi adepţi, dar şi mai mulţi fani, numai pe Facebook activitatea periculos de ciudată numărând peste 100.000 de fani în toată lumea.

Întâmplarea tragică a alertat autorităţile din Australia, care au declarat că nu vor fi tolerate gesturile care vor pune în pericol propria viaţă sau a altora, sau încălcarea legii.

De asemenea, şi primul ministrul australian a transmis un mesaj public tinerilor privind riscurile la care se expun practicând această distracţie, după cazul tragic al tânărului de 20 de ani.

Urmăreşte în galeria video cum se manifestă fenomenul planking.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter