Unde sărbătoreşti 1 decembrie în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ziua de 1 decembrie va trezi din nou, la bătaia de talger a fanfarei române, patriotismul românesc, de Ziua Naţională a României.
Ca o tradiţie deja cunoscută, parada militară din centrul Capitalei va antrena întreg efectivul de militari ă militarii la defilarea anuală obişnuită, dar anul acesta vine cu programe noi.

Vizitează Arcul de Triumf

Aşadar, cei care au mai văzut parada şi în alţi ani vor putea vizita interiorul Arcului de Triumf, deschis cu această ocazie (pe1, 3 si 4 decembrie, în intervalul 12:00-16:00), şi vor putea asista mai târziu, la Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc. Mergi să susţii şi tu participanţii care vor respira prin toţi porii patriotism, alergând la cros cu tricolorul, din parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR).

Seara, parada se va încheia cu mare fast, cu Retragerea cu torţe a Jandarmeriei Călare ce va lumina Capitala, între orele 17:00 şi 19:00, începând din zona Palatului Cercului Militar.

Tot ca un obicei de nelipsit de la manifestări româneşti, petrecerile cu fasole oferite de primării nu vor lipsi nici în acest an. De data aceasta locuitorii din Drumul Taberei şi Crângaşi sunt chemaţi la o gustare de post.

Petreceri româneşti în cluburi

Chiar dacă manifestarea militărească se încheie devreme, pentru cei mai mulţi distracţia abia începe, căci nici cluburile din oraş nu vor trece cu vederea Ziua Naţională sărbătorind fireşte în stilul lor.

Expirat te invită pe 1 decembrie să te distrezi româneşte la petrecerea lor „Distrează-te Române!”, unde, începând cu ora 22:00, vei asculta „cele mai de soi şlagăre ale muzicii uşoare” româneşti.

Intrarea este liberă iar petrecăreţii cu sentimente patriote vor putea gusta „shot-uri tricolore”.

Şi Kulturhaus, din Strada Sfânta Vineri nr. 4, profită de ziua liberă şi naţională pentru a te chema la o noapte de pomină în compania invitaţilor săi speciali. În această zi liberă, şi intrarea va fi liberă. Tot în spirit românesc va petrece şi Atelierul de Producţie, care aniversează 1 an a Subcarpati, proiectul de muzică electronică inspirat de folclorul românesc. Distracţia aici începe tot de la ora 22:00.

Concert „In memoriam Johnny Răducanu”

La Sala Radio (Societatea Româna de Radiodifuziune) are loc concertul dedicat marelui artist al jazzului românesc, Johnny Răducanu.
Evenimentul îi va aduce pe scenă pe actorul Ion Caramitru, prieten de o viaţă cu Johnny Răducanu, pianistul, compozitorul şi profesorul Mircea Tiberian, care va evolua în fruntea noului său trio instrumental, având-o ca solistă vocală pe talentata Nadia Trohin, precum şi pe mulţi alti artişti.

Dacă nu vrei să pierzi concertul de la ora 19:00, ia-ţi bilet dinainte de pe eventim.ro sau magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti sau Humanitas.

Concert Silva Jazz

Tot pentru iubitorii de jazz, cei de la Papa la Soni, din Piaţa Victoriei (Sfinţii Voievozi 13), anunţă un concert de zile mari joi, 1 decembrie, când invitată pe scena lor va fi una dintre cele mai bune voci de jazz ale noii generaţii.
Elizabeth, care împreună cu Cruxfader formează Cuantune, a intrat rapid în atenţia iubitorilor genului, prin muzica lor fascinantă, un mix eclectic de classic, jazz, cu influenţe trip-hop, electro, soul şi funk.

Concertul începe de la 20:00 iar biletul costă 20 de lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter