(P) 5 lucruri pe care trebuie să le faci în Egipt

De Unica.ro, pe
Herodot menționa în scrierile sale că Egiptul este țara despre care oricand vei avea ceva nou de spus ... și chiar așa este. Acest loc misterios este, de altfel, cea mai veche destinație din lume și tot aici au fost organizate primele croaziere – pe Nil, iar la Gizah încă domină una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Piramida lui Keops.

Cu ale sale superlative, peisaje exotice și activitățile pline de aventuri, Egiptul te cucerește de la prima vedere indiferent că ești sau nu pasionat de arhitectură. Alege un circuit complet pe tăramul piramidelor, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care și-a extins paleta de destinații exotice prin consolidarea brandului Tropicana Exotic Low-Cost, prin care le oferă turiștilor o gamă completă de destinații exotice pe curse charter cu avionul la tarife imbatabile.

Brodat de întinderile de nisip auriu ale deșertului și cu mici oaze luxuriante, străbătute de firul albastru al Nilului, Egipt este una dintre cele mai fascinante destinații din lume, iată 5 lucruri prin care poți descoperi tăramul regilor.

Zboară cu balonul deasupra Nilului

Văzut de sus, Egiptul pare o întindere golașă de un auriu spectaculos, cu mici conuri maronii care se întrepătrund în zare și orașe pline de forfotă … astfel că nimic nu se poate compara cu experiența de a zbura în balonul cu aer cald deasupra Nilului și a deșertului cu o oprire în una din oazele Saharei.

Egipt

Mergi pe cămilă la piramide

O plimbare pe cocoașa unei cămile spre platoul Giza este obligatorie pentru oricine ajunge în Egipt. Descoperă cele trei mari piramide, Sfinxul și imortalizează în fotografii valoroase complexele construcții, care potrivit teoriilor ar fi fost realizate de zei sau chiar de către extratereștrii. La fel de valoroasă este și piramida în trepte de la Djoser, plină de hieroglife și simboluri ce descriu viața faraonilor și a zeilor, despre care se spune că este o capodoperă a marelui arhitect Imhotep, considerat de egipteni un zeu.

Jeep safari în deșertul Sahara

În Deșertul Vestic poți să faci surf pe dunele de nisip, să cauți trandafiri în nisip (roci dezvoltate în nisip cu forme spectaculoase asemănătoare petalelor de trandafir) să admiri apusul care îmbracă locul în cele mai frumoase nuanțe de roșu, să înnoptezi într-o tabără de beduini sau să te aventurezi într-un jeep safari de neuitat. Cea din urmă este activitatea preferată a turiștilor dornici de adrenalină!

Petrece o zi în Muzeul de Arheologie din Cairo

Aflat în piața Tahrir, Muzeul de Arheologie găzduiește cea mai mare colecție de artefacte egiptene din întreaga lume – fiind o adevărată moștenire faraonică cu peste 120.000 de exponate neprețuite: de la sarcofage, mumii, podoabe valoroase și multe obiecte personale care au aparținut regilor, acesta este locul care te va impresiona. Cea mai vizitată încăpere –  Sala Faraonului Tutankhamon este împărțită în galerii unde pot fi observate cele 1700 de artefacte găsite în mormantul celui mai tanar rege, printre care cele mai valoroase sunt Masca de Aur – găsită intactă, sarcofagul din aur pur și cuarț și mumia faraonului Tutankhamon.

Relaxează-te pe plaja albă din Hurghada

Dacă ești pasionat de scufundări, Marea Roșie este locul care-ți prezintă unele dintre cele mai bogate peisaje subacvatice compuse din stanci imense de corali, bancuri de pești multicolori, pisici de mare și vegetație abundentă. Și tot aici se întind unele dintre cele mai exotice plaje din lume. Descoperă Hurghada, stațiunea resorturilor all inclusive, unde luxul este la el acasă.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit exotic Egipt

Tarif: 609 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte tren ruta : Cairo-Aswan, 3 nopti Hurghada, 3 nopti vas de croaziera) la hoteluri de 4*, mese si tururi prevazute in program, transport avion, asistenta turistica, ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter