Orașul unde e o rușine să ai doar o iubită. Toți bărbații au cel puțin trei partenere

De Simona Josan, pe
Se numește Dongguan, este situat în provincia chineză Guangdong, și nu iese în evidență printr-un relief aparte sau peisaje mirobolante, ci prin oamenii care îl populează. Și asta pentru că, aici, bărbații nu știu ce înseamnă monogamia, având cel puțin trei iubite. Acesta este și motivul pentru care Dongguan se numește ”capitala sexului”.

În orășelul care poartă numele Dongguan, a cărui rezonanță ne trimite cu gândul la cel mai notoriu amant al tuturor timpurilor, Don Juan, bărbații susțin că este o rușine greu de suportat să aibă o singură iubită. De ce? Pentru că au de unde alege, iar infidelitatea lor nu le deranjează pe cele cu care se afișează.

Dongguan se confruntă cu o disproporție în privința sexelor, paritatea fiind de 89 de bărbați la 100 de femei. Afluxul mare de reprezentante ale sexului slab se explică, potrivit The Mirror, prin angajările masive la fabricile de textile din zonă, motiv pentru care chinezilor de aici nu le este deloc greu să-și găsească una sau mai multe partenere de viață.

Nu există rivalitate

”Am trei iubite și toate se cunosc foarte bine. Toți amicii pe care îi am au mai mult de o iubita. Nu este ceva ieșit din comun, e normal aici”, susține Xiao Lin.

Același cuceritor mărturisește că angajatele de la fabricile de textile sunt în majoritate femei atrăgătoare pe care nu le deranjează faptul că împart cu altcineva același bărbat.

”Este mai ușor să-și găsești o iubită decât serviciu în Dongguan”, a dezvăluit un localnic pentru un post TV din China.

Bărbații își găsesc mai ușor iubită decât job

Cum zona este în majoritate un paradis al textilelor, unde patronii angajează numai femei – pentru că, susțin ei, sunt mult mai conștiincioase, harnice și de încredere, domnii fie nu au serviciu, fie își găsesc job în domenii neobișnuite, luucru care le permite să aibă mult timp liber la dispoziție.

Mulți vin aici ca să se însoare

Unii chiar vin aici din alte regiuni ale țării ca să-și găsească soție. La fel ca A Yi, în vârstă de 25, care a ajuns în Dongguan ca să se însoare, mai ales că alocația dată de stat pentru proaspăt-căsătoriți este de 3.000 de lire sterline (4.100 de euro).

”Sunt foarte multe femei în Dongguan și nu caută să facă avere. Ele vor pur și simplu un bărbat”, declară Yi.

Și și-a dus la îndeplinire misiunea. A reușit să-și întâlnească jumătatea în Dongguan, numnai că a hotărât să nu mai plece de aici. Cum iubita lui are job la fabrica de textile, tot ea este cea care achită și cheltuielile lunare. Yi face parte dintr-o minoritate, totuși. Aceea a maculilor cu o singură parteneră de viață.

Serviciul pentru Drepturile si Informarea Femeilor din regiunea Guangdong a realizat un studiu privind situația din Dongguang. Conform cercetării, tinerele de aici preferă să accepte ”rivalele” bărbaților lor decât să fie singure.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter