Modele de sculptat dovleacul de Halloween

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 30 octombrie 2019, 14:00
A mai rămas puțin timp până se va da startul distracției. Dacă ți-ai pregătit deja costumul și știi ce machiaje simple se poartă anul acesta, dar ești în pană de idei în ceea ce privește decorul, iată câteva modele de sculptat dovleacul de Halloween.

Dovleacul pentru Halloween este cel mai cunoscut simbol al acestei sărbători datorită unui vechi mit irlandez, conform căruia Jack O’Lantern, pedepsit de Necuratul, nu avea voie să folosească nimic altceva decât un felinar făcut din dovleac pentru a-i lumina calea. De-a lungul timpului, oamenii au găsit nenumărate modele de sculptat dovleacul de Halloween, iar noi vă prezentăm câteva dintre ele.

Modele de sculptat dovleacul de Halloween

Halloween 2018 va fi sărbătorit în toată lumea pe data de 31 octombrie. Dacă v-ați ales deja costumele, machiajele și manichiura pentru această seară specială, a venit momentul să vă gândiți și la modele de sculptat dovleacul de Halloween.

Pentru cei care au copii acasă, fani înrăiți Mickey Mouse, acesta este modelul ideal de dovleac. Pentru asta aveți nevoie de un dovleac de mărime medie și doi mai mici pe care să îi aplicați sub formă de urechi. Ar fi ideal să găsiți un dovleac care să nu aibă pete sau crestături. Tot ce trebuie să faceți este să decupați astfel încât dovleacul vostru să semne cât mai mult cu faimosul personaj de la Disney și să puneți în interior una sau două lumânări.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam&Adam (@disney4men) on

Dacă o figura ceva mai… încruntată nu vă înfricoșează, puteți alege acest model. Chiar dacă este puțin mai greu de realizat, acesta va fi unul dintre modele de sculptat dovleacul de Halloween care va avea cu siguranță un super efect. Ar fi de preferat să desenați înainte să vă apucați de decupat.

dovleci sculptati de halloween

 

Pentru cei care preferă ceva și mai înspăimântător și astfel de imagini nu vă deranjează apetitul, modelul următor este perfect. Veți avea mai mult de muncit, dar distracția va fi și mai mare, mai ales pentru munca de echipă. După ce ați terminat de confecționat felinarul, pentru ca efectul să fie și mai puternic, puteți să jucați și unul dintre aceste jocuri de groază de Halloween 2018. Evident, cu lumina stinsă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luke Batchelor (@lukebatchelorproductions) on

Nu este obligatoriu să decupați fiecare parte a dovleacului. Puteți folosi și diverse accesorii haioase, care să aducă un plus de imagine felinarului. De exemplu, acești ochi colorați sunt de efect, mai ales dacă puteți găsi unii fosforescenți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Eva Estrada (@katiegenic) on

Nu puteam să nu introducem printre aceste modele de sculptat dovleacul de Halloween și unul care nu este deloc decupat. Cu un marker, culori acrilice, pensule, apă și multă imaginație puteți face cele mai creative felinare. Puteți alege și un dovleac cum este cel din imagine, care vă va ușura muncă sau orice alt model de dovleac decorativ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel J. (@dan_missinglink) on

Dacă supereroii sunt preferații copiilor voștri, va trebui să învățați cum să confecționați un dovleac Spiderman sau Batman. În videoclipul de mai jos puteți vedea, pas cu pas, cum să decupați astfel încât să obțineți dovleci de Halloween care să semene cu personajele de benzi desenate.

Pe oricare dintre modele de sculptat dovleac de Halloween le-ați alege, cu siguranță veți fi în ton cu una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, când nimic nu ne mai este frică de nimic și măştile, costumele de vampiri, scheletele, diavolii sau fantomele sunt un motiv de amuzament și distracție.

De unde vine tradiția dovlecilor de Halloween

Se spune că Jack O’Lantern, un fierar şiret, avar şi beţiv, care obișnuia să le întindă capcane celor din jur, îl întâlnește într-o zi pe Diavol. Cei doi stau la un pahar și Jack reușește să îl convingă să se preschimbe într-o monedă pentru a plăti băutura. După mai multe astfel de farse, Jack a fost pedepsit și după ce a murit, pe 31 octombrie, nici porțile Raiului, nici cele ale Iadului nu s-au mai deschis pentru el, astfel că a fost nevoit să rătăcească în întuneric, pe drumul dintre iad și rai, pe vecie. Totuși, a reușit să primească o ultimă favoare. I s-a permis să folosească un tăciune aprins, pentru a-i lumina calea, pe care l-a pus într-un nap și l-a purtat cu el pe post de felinar.

Vezi o metoda rapida de a face dovleac copt!

Citește și: 

Vremea 24 octombrie 2018. Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori

Manichiură de Halloween 2018. 5 idei pe care merită să le încerci

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter