Mirazur, desemnat cel mai bun restaurant din lume

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 26 iunie 2019, 14:37
Restaurantul francez Mirazur a fost desemnat, marți, cel mai bun stabiliment gastronomic din lume de către editorii revistei britanice Restaurant.

Mirazur, condus de maestrul bucătar argentinian Mauro Colagreco, a ocupat locul al treilea în topul de anul trecut, în fruntea căruia s-a aflat Osteria Francescana, condus de Massimo Bottura, potrivit Bloomberg.

Colagreco este singurul chef străin premiat cu trei stele în ghidul francez Michelin.

Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul secund în top 50 cele mai bune restaurant din lume, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de restaurantul Asador Etxebarri din Țara Bascilor, regiune din Spania.

Însoțit de iubita sa, brazilianca Julia, și de echipa de la Mirazur, chef-ul argentinian a urcat pe scenă după anunțul victoriei sale, afișând un banner imens ce reprezenta patru steaguri naționale: al Argentinei, BRaziliei, Franței și Italiei.

Acest banner reprezintă Minazur și o nouă manieră de a găti în Franța”, a afirmat el.


Colagreco a adus unomagiu Franței, care i-a permis „să se exprime” prin intermediul gastronomiei, Argentinei, pentru „amintirile din copilărie”, Braziliei, care i-a oferit „iubirea vieții sale” și Italiei, țară din care provin jumătate din membrii echipei lui.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter