Verdict în cazul Michael Jackson: artistul a fost ucis!

De Nicoleta Galeteanu, pe

Suspiciunile care planau în jurul morţii lui Michael Jackson s-au risipit odată cu verdictul mult aşteptat în cazul Conrad Murray, un proces care durează de peste o lună.
Starul muzicii pop a fost omorât involuntar de doctorul său, au decis juraţii Curţii Superioare din Los Angeles, luni.

După două zile de deliberări, juriul format din şapte bărbaţi şi cinci femei a anunţat verdictul, moment în care un stigăt ascuţit de bucurie s-a auzit în sala de judecată, în timp ce sute de fani scandau cu pancarde afară, strigând la adresa doctorului „Vinovat! Vinovat!”.

Acuzat că a dat dovadă de o „neglijenţă criminală”, medicul personal al starului a fost găsit vinovat de ucidere involuntară. Acesta i-a administrat artistului propofol, un sedativ puternic pe care megastarul îl folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.

Acuzat de omucidere involuntară, acesta riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a profesa. Sentinţa va fi pronunţată pe 29 noiembrie.

Totuşi, avocaţii americani spun că medicul Conrad Murray ar putea petrece doar câteva luni în spatele gratiilor, pentru că ar putea să beneficieze de o nouă lege din statul California, ale cărui închisori sunt supraaglomerate, şi să fie condamnat la arest la domiciliu.

Verdict în cazul Michael Jackson: artistul a fost ucis!  Vezi primele fotografii cu Michael Jackson mort.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter