Doctorul Adrian Marinescu: „La noi se întâmplă […] să nu avem paturi nici pentru pacienţii care au forme medii şi severe”

De Unica.ro, pe
Directorul medical de la Institutul „Matei Balș”, medicul Adrian Marinescu, se așteaptă ca în luna care urmează să apară un val mare de infectări cu COVID-19 și internări.

Marinescu a amintit și că gripa spaniolă a avut trei valuri. „Cel puţin deocamdată, numărul spitalelor din circuitul COVID nu a crescut, vorbim de România,” a spus el, conform Digi24. „În aşa fel încât situaţia începe să fie complicată. Vorbesc de Institutul Matei Balş, dar vorbesc şi de celelalte câteva spitale. Pentru că ai un număr mare de infectări, ai nevoie de paturi, nu doar de Terapie, ci şi de non-terapie. Or, la noi se întâmplă destul de clar şi de des să nu avem paturi nici pentru pacienţii care au forme medii şi severe, să fie complicat să reuşim să îi rezolvăm”.

Următoarea perioadă o să aducă un număr mare de infectări și de pacienţi care au nevoie de internare, potrivit lui Marinescu, „în aşa fel încât nu ne aşteptăm ca în următoarea lună să fie îmbunătăţiri, ba dimpotrivă”.

Totuși, Marinescu a spus că în al treilea val de pandemie avem mai multe avantaje, cum ar fi campania de vaccinare și experiența autorităților, personalului medical și cetățenilor.

„Este evident pentru noi toţi că suntem în al treilea val al pandemiei – şi nu vorbim doar despre România”, a subliniat Marinescu. „Toată Europa şi mapamondul de fapt sunt în alt treilea val, ceea ce înseamnă un număr mare de infectări. Ce sperăm este ca în acest val să avem nişte avantaje foarte clare. În primul rând, campania de vaccinare care este în derulare şi care presupune că zeci de milioane de oameni la nivelul globului au fost deja vaccinaţi, ceea ce înseamnă că ei vor fi protejaţi şi nu se vor îmbolnăvi, nu vor face forme severe, complicate. În al doilea rând, există clar experienţa pentru noi toţi, mă refer la autorităţi, vorbim de cetăţeni, vorbim de personalul medical. […] În al treilea rând, care se leagă de primele două – ar trebui ca presiunea la nivelul sistemului medical să fie totuşi redusă în raport cu al doilea val”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter