Mesaje cu imagini de Sfinții Mihail și Gavriil 2018: urări frumoase și felicitări

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 07 noiembrie 2019, 09:59
Sfinții Mihail și Gavriil se sărbătoresc în fiecare an pe data 8 noiembrie, iar în 2018 sărbătoarea va cădea într-o zi de joi. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt considerați primii între îngeri și misiunea lor este de a conduce sufletele către Rai. Inițial, pe 8 noiembrie s-a sărbătorit doar Sfantul Arhanghel Mihail, iar ulterior i s-a alăturat și Sfântul Arhanghel Gavriil, urmând ca în zilele noastre să devina o zi de cinstire a tuturor cetelor cerești.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, conform credinței ortodoxe, au avut misiuni diferite, însă doar împreună au reușit să aducă mântuirea omenirii. Sfântul Mihail este reprezentat în icoane ca un ostaș cu sabia în mână, biruitor și păzitor al Porții Raiului și numele său înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?”, în timp ce Sfântul Gavriil este zugrăvit ca un tânăr plin de duioşie, cu un crin alb în mâna dreaptă, numele său însemnând „Puterea este Dumnezeu”. Peste 1,3 milioane de români poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, prin urmare vă oferim mai jos o serie de urări frumoase și felicitări cu ocazia onomasticii celor dragi.

Mesaje cu imagini de Sfinții Mihail și Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfinții Mihail și Gavriil 2018: urări frumoase și felicitări

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje cu imagini de Sfintii Mihail si Gavriil

Mesaje haioase de Sfinții Mihail și Gavriil

„La mulți ani cu sanatate,/ Sfântul tău să-ți dea de toate!/ Pune banii deoparte,/ pentru cinste cotă-parte!”

Mesaje haioase de Sfintii Mihail si Gavriil 7

„Numele ce-l porți/ Astăzi este tras la sorți,/ Să ne strangă-n fortăreață, /Să bem pân’ la dimineață! La mulți ani de Sfinții Mihail și Gvriil!”

Mesaje haioase de Sfintii Mihail si Gavriil 8

„Hai noroc și la mulți ani, Fericire și mulți bani, Sănătate de beton, Zile fără ghinion! La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil!”

Mesaje haioase de Sfintii Mihail si Gavriil 9

„Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion de bani și un sincer: La mulți ani!”

„Esti dat in urmărire de gasca de prieteni. Nu te ascunde! Te vom prinde si te vom sarbatori! Dar pana atunci: La multi ani de ziua numelui!”

Mesaje pentru copii de Sfinții Mihail și Gavriil

„Fie ca Sfinţii Mihail şi Gavril să-ți lumineze calea în viață și să-ți aducă înțelepciunea și protecția de care ai nevoie. La mulți ani, copile!”

„De ziua ce îți surâde în prag și îi porți frumosul nume, eu îți doresc tot ce e mai drag și mai frumos pe lume. La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril!”

„Copile, ți-am ales nume de sfânt pentru ca tu să te bucuri de protecția lui și să-ți fie călăuză în viață! Să-l porți cu mândrie și cu demnitate! La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil!”

„Numele sfânt pe care-l porți să-ți aducă protecție divină, sănătate, noroc, bucurii și împliniri în viață! La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil!”

Mesaje duhovnicești de „La mulți ani!”

„În această sfântă zi, îți doresc multă fericire, sănătate, împlinirea tuturor dorințelor și fie ca Sfinții Mihail și Gavriil să te călăuzească mereu în viață. La mulți ani!”

„De Sfinții Mihail și Gavriil să ne amintim să fim mai buni, mai îngăduitori și mai înțelegători, să fim mai iertători și să lăsăm credința să ne călăuzească pașii în viață! La mulți ani!”

„La mulți ani cu voioșie, Domnul alături să-ți fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească! La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil!”

„Fie ca Sfinții Mihail și Gavriil să își coboare lumina și protecția asupra ta și să îți dăruiască fericirea, împlinirea și pacea de care ai nevoie! La mulți ani!”

Cui îi poți trimite urări de Sfinții Mihail și Gavriil

Poți trimite urări de Sfintii Mihail si Gavril tuturor celor care poartă numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Găbiță, Gavriil, Gavrilă sau alte derivate pornite de la acestea.

Ce înseamnă numele Gabriel

Prenumele masculin Gabriel este o varinată a numelui Gavriil (sau Gavril), fiind de inspirație religioasă pentru că este asociat cu Sfântul Arhanghel Gavril. Însă, numele de Gabriel are origine ebraică: „Gabar” înseamnă a fi puternic, iar „El” reprezintă numele divinității. Astfel, semnificația numelui este „Dumnezeu cel puternic” sau „Puterea este Dumnezeu”.

Trimite și tu Mesaje de Sf Mihail si Gavril celor care poartă acest nume!

Citește și – Sfinții Mihail și Gavriil. Tradiții și superstiții

Citește și – SFINŢII MIHAIL şi GAVRIL. De ce trebuie să aprindem o lumânare în această zi

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter