Globurile de Aur 2012. Iată lista câştigătorilor!

De Nicoleta Galeteanu, pe

Chiar dacă nu a luat Globul pentru cel mai bun film, pelicula „The Artist” a fost desemnată cea mai bună comedie. În locul ei, „The Descendants” a fost numită cea mai bună dramă, în timp ce protagonistul acesteia, George Clooney, şi „Doamna de Fier” Meryl Streep şi-au adjudecat Globurile de Aur pentru cei mai buni actori.

Gervais, acelaşi spirit la Globurile de Aur

Prezentată de comediantul Ricky Gervais, supranumit de către publicaţia Vancouver Sun un „Zeu de Aur”, în urma prestaţiei sale de aseară, gala Globurilor de Aur a rezervat publicului o seară la fel de spumoasă, aşa cum actorul şi-a obişnuit colegii de breaslă.
„Asociaţia de presă străine de la Hollywood (n.r. The Hollywood Foreign Press) m-a avertizat că, în cazul în care voi insulta pe unul dintre voi, sau dintre ei, şi voi aduce ofense telespectatorilor, sau dacă voi produce orice fel de controversă, cu siguranţă mă vor invita şi la anul”, a glumit actorul în debutul ceremoniei, referindu-se la glumele scandaloase de anul trecut.

Gervais se pare şi-a recâştigat simpatia publicului. Cu toate acestea, actorul nu şi-a cenzurat deloc discursul nici de data asta.

Cel mai prost film

Dacă anul trecut actorul ironiza filmul „The Tourist”, cu Angelina Jolie şi Johnny Depp, aseară actorul a făcut glume pe seama filmului „The Beaver”, pelicula lui Jodie Foster.
„N-ar trebui să menţionez despre „Castorul” lui Jodie Foster. Nici nu l-am văzut. Dar am vorbit cu o grămadă de tipi care nici ei nu l-au văzut. Dar asta nu înseamnă că nu este deloc bun”, a concluzionat Gervais elegant.

Dacă „The Beaver” a fost desemnat subtil „cel mai prost film” al anului, în opinia comediantului, câştigătorul serii a fost numit „The Desendants” (r. Alexander Payne), film care i-a adus şi lui George Clooney premiul pentru cel mai bun actor de dramă, „suflându-le” trofeul actorilor Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling sau Brad Pitt, nominalizaţi şi ei la aceeaşi secţiune.

Cele mai bune filme

„The Artist” nu a luat premiul cel mare, dar a fost câştigătorul serii la categoria „cea mai bună comedie” şi, ca şi în cazul lui Clooney, filmul a dat şi cel mai bun actor de comedie, în persoana lui Jean Dujardin, luând în total trei premii.

Deloc suprinzător, Meryl Streep a fost desemnată cea mai buna actriţă, pentru rolul din „The Iron Lady”, acesta fiind al optulea Glob de Aur pe care actriţa le are în palmares. Surpriza serii a fost însă Michelle Williams, desemnată cea mai bună actriţă dintr-o comedie, pentru rolul din drama „My Week with Marilyn”.

La categoria actori secundari au fost desemnaţi câştigători Octavia Spencer (pentru rolul din „The Help”) şi Christopher Plummer (pentru „Beginners”).

„Aventurile lui Tintin” a fost cel mai bun film de animaţie, povestea reporterului Tintin fiind preferată în faţa „motanului Încălţat” şi a animaţiilor „Rango” şi „Cars 2”.

Cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat „A separation”, realizat în Iran.

Cel mai bun serial de televiziune este „Homeland”, iar actriţa din rolul principal, Claire Danes, desemnată cea mai bună actriţă într-un serial. Iar Kelsey Grammer a castigat premiul pentru cel mai bun actor in serial pentru „Boss”.

„Modern Family” a fost numit cel mai bun serial de comedie, iar Alec Baldwin, cel mai bun actor pentru rolul din „30 Rock”, în timp ce Laura Dern, cea mai bună actriţă pentru rolul din serialul de comedie „Enlightened”.
Cel mai bun regizor a fost numit Martin Scorsese, pentru filmul „Hugo”.
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter