Foto: Cum a evoluat tehnologia în ultimii ani

De Nicoleta Galeteanu, pe

Tablete PC ultrainteligente, notebook-uri 3D sau frigidere cu internet, universul high tech a cunoscut o ascensiunea atât de rapidă, încât oamenii vor deveni mai curând nemuritori…
 …decât estimau unii oameni de ştiinţă.

Anul acesta nu va fi nici pe departe plictisitor pentru pasionaţii lumii digitale, când competiţia dintre companii este mai acerbă ca niciodată.

Apreciatul iPad va avea în curând un competitor şi mai performant, odată cu lansarea lui de către producătorii BlackBerry.

Noul PlayBook are un ecran chiar mai mic decât al tabletei Apple şi o putere de procesare mai mare. În plus, are două camere – pe faţă de 3 Mp, destinată apelurilor video, şi una pe verso, de 5 Mp, care filmează în modul Full HD (1080p) – o noutate în premieră la tablete PC.

Dacă era de aşteptat ca notebook-ul să se transforme în tablete care filmează în HD şi cu care poţi comunica prin video, iată cum a evoluat lumea prin dimensiunea gadgeturilor.

Foto: Cum a evoluat tehnologia în ultimii ani

De la CD player la iPod Touch

Deşi am ascultat mult mai târziu decât americanii muzică la CD-player, câţi şi-au imaginat că peste câţiva ani el va avea interfaţă multitouch şi va înregistra HD?

O alternativă serioasă la smartphone-uri şi chiar la noile tablete PC, playerul Apple este o unealtă multimedia completă, pe care ai internet, poţi stoca până la 10.000 de fotografii şi peste 1.700 de melodii şi multe alte aplicaţii.

Foto: Cum a evoluat tehnologia în ultimii ani

De la celular la smartpone

Îţi mai aminteşti primul telefon GSM la care tânjeam în anii ’95? Nokia 1011 era o adevărată senzaţie în buzunarele celor care îşi permiteau un celular. Avea nişte dimensiuni agreabile iar în agendă încăpeau maxim 99 de numere.

Iată-l, după 15 ani ce-i drept, pe iPhone 4 cu video chat, înregistrare în HD,  editare video, plus o rezoluţie uriaşă de calculator.

Foto: Cum a evoluat tehnologia în ultimii ani

Citeşte în continuare pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter