Fără sex în sensurile giratorii! Interdicţie ciudată în Norvegia

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 12:54

Serviciul public de administrare a drumurilor din Norvegia a dat recent un comunicat prin care nu e voie să faci sex în sensurile giratorii. De asemenea, se interzice alergatul în pielea goală pe poduri. Măsurile sunt luate în contextul sărbătorii “russefeiring”, perioadă în care tineriia absovenţi de gimnaziu participă la tot felul de “provocări”.

Russeferiring-ul norvegian este o sărbătoare tradiţională a elevilor absolvenţi de gimnaziu, care începe în jur de 20 aprilie şi ţine până pe 17 mai, ziua naţională a Norvegiei.

În această perioadă, elevii obişnuiesc să se îmbrace foarte colorat şi închiriază autobuze, maşini sau microbuze cu care călătoresc din oraş în oraş. Adesea, tinerii absolvenţi petrec continuu toată luna, iar beţiile şi scandalurile sunt la ordinea zilei.

Una dintre provocările tradiţionale, care variază de la o regiune la alta, este russeknuter, care înseamnă, literal, a absolvi nodurile, datorită nodurilor legate în cravatele copiilor, care marchează îndeplinirea fiecărei provocări dintr-o localitate.

“Provocările absolvenţilor sunt foarte creative, chiar dacă, văzute din perspectivă adultă, pot părea uneori stupide sau ciudate, dar rolul lor este de a exprima distracţia şi de a încununa un ciclu de viaţă”, a declarat pe directorul administraţiei drumurilor pe blogul instituţiei. Dar el a atras atenţia asupra pericolului de a face sex în sensurile giratorii: “Toată lumea ştie ce loc periculos este (pentru pietoni) un sens giratoriu”, a scris Gustavsen, citat de thelocal.no. Gustavsen a dat acest sfat după de a citit lista de provocări din oraşul Ringsaker.

Premiu pentru sex în sensurile giratorii

Una dintre provocările din acest oraş oferea un premiu celor care vor reuşi să facă sex în sensurile giratorii. Cu condiţia să fie sex protejat şi să implice trei sensuri giratorii diferite! Lista conţine în jur de o sută de provocări. O altă provocare asupra căreia şeful de la drumurile norvegiene a ţinut să atragă atenţia este cea de a alerga în pielea goală de-a lungul podului Mjøsbrua, lung de 1,4 km, care traversează un lac. “Nu cred că e niciun pericol pentru alergător să fugă pe pod fără haine, dar e posibil ca şoferii care traversează şi ei podul să fie distraşi de privelişte şi să uite că se află la volanul unei maşini”, a adăugat el. “Nu vreau să fiu perceput drept cel care distruge distracţia, dar cred că sunt suficiente celelalte peste 90 de provocări.”

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Norvegia!
  • Sursa foto: Shutterstock

    S-ar putea să te intereseze şi:

    Ce jocuri sinucigaşe se practică în Rusia. Balena albastră nu e singurul!

    Şcolile din Quebec au achiziţionat bănci-biciclete pentru elevii hiperactivi

    Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
    Abonează-te la newsletter