Fantome: Top 4 poveşti supranaturale bazate pe fapte reale

De Diana Zagrean, pe

Poveştile cu fantome au atras mereu publicul şi multă lumea şi-a dedicat viaţa investigării diverselor fenomene paranormale. Iată câteva poveşti supranaturale bazate pe fapte reale, care au speriat generaţii întregi cu fantomele lor.
Doamna Maro – Raynham Hall, Anglia
Raynham Hall este un conac celebru din Norfolk, Anglia unde a fost făcută una dintre cele mai clare fotografii ale unei fantome.
Fotografia înfăţişează o femeie transparentă, într-o rochie maro pe nişte trepte interioare. Se spune că fantoma femeii este spiritul lui Lady Dorothy Walpole, soţia unui nobil local din 1713.
Lady Dorothy a murit în circumstanţe misterioase în anul 1726 şi a tot apărut sub forma unui spectru în diverse ocazii. Martorii care au povestit despre fantomă spuneau toţi că este o femeie în rochie de brocart maro şi că în loc de ochi are doar două găuri negre.
Olandezul Zburător – Capul Bunei Speranţe, Sudul Africii
Vaporul cunoscut sub numele de „Olandezul Zburător”, aflat sub comanda Căpitanului Hendrik van der Decken a dispărut în zona din sudul Africii numită Capul Bunei Speranţe în 1641.
De atunci, marinari din toate colţurile lumii au povestit că au întâlnit o corabie fantomă care părea că intră în coliziune cu vapoarele lor, dar dispărea într-o ceaţă roţiatică după aşa zisul impact.
Chiar şi acum, multe sute de ani mai târziu, toţi marinarii care navighează în acele ape ştiu că este semn rău să vezi „Olandezul” în zare. Se spune că mateloţii care au anunţat corabia au murit la scurt timp.
Citeşte mai departe şi află şi alte poveşti cu fantome din întreaga lume care au devenit legende, deşi se bazează pe fapte reale, pe pagina următoare.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter