Fantome: Case bântuite scoase la vânzare. Ai locui aici?

De Diana Zagrean, pe

Casele bântuite au reprezentat dintotdeauna o atracţie misterioasă pentru mulţi fani ai paranormalului. Fie că vorbim de fantome, un blestem vechi de secole sau fenomene de tip poltergeist, casele vechi ne fascinează. Iată câteva case bântuite scoase la vânzare. Ai locui aici?
Witley Park
Parcul acesta din Surrey, Marea Britanie se află în jurul fostului conac Lea Park Mansion, care a ars şi a fost demolat. Ce poveste cu case bântuite poate fi mai convingătoare? La prima vedere, parcul şi lacul din centrul lui par desprinse dintr-un roman de Jane Austen: iarbă verde, poteci pietruite şi privelişte de basm. Asta până când observi uşile care nu duc nicăieri de pe ziduri, ornamentele ciudate din sticlă sau statuia ciudată din mijlocul lacului. Lacul care se aprinde în fiecare noapte. Ah, da, uitasem, lacul se aprinde datorită domului din sticlă de sub el. Sub lac se află o încăpere sub formă de dom, care se spune că a fost contruită pentru a servi drept salon de biliard. Dar cine ar construi un salon pentru jocuri de societate sub un lac? Ca să nu mai vorbim despre coridoarele secrete care duceau de sub conac către camera de sub apă sau de pereţii zidiţi, din loc în loc, care nu se ştie unde duceau pe vremuri.
Forturile marine Maunsell
Tot într-o zonă care ţine de Marea Britanie, dar pe mare se află forturile părăsite Maunsell. Această formaţiune de buncăre plasate ca nişte platforme petroliere marine, doar că sunt din beton şi au 300 de tone fiecare. Au fost construite în al doilea război mondial ca forturi de pază pe mare, iar în anii ’60 erau sediile celor mai populare staţii de radio pirat. Clădirile sunt şase la număr, cu un centru de comandă central, de care sunt legate printr-un fel de schele. Cum să nu atragă iubitorii de poveşti cu fantome când sunt nişte cuburi din beton, părăsite pe mare şi cu o istorie legată de cel de-al doilea război mondial?
Fortul No man’s land
Tot pe mare găsiţi şi acest fort din perioada victoriană, când regina se gândea la protecţie din partea francezilor şi a altor potenţiali cotropitori. Fortul a fost construit între 1867 şi 1880 şi suma cheltuită pe ridicarea lui în mijlocul Canalului Mânecii a fost incredibil de mare. Un secol mai târziu, No man’s land a fost vândut unui om de afaceri care l-a transformat în hotel de lux. Avea două staţii de aterizare pentru elicoptere, cinci baruri, 21 de dormitoare de lux, o grădină pentru promenadă şi propriul far perfect funcţional. După ce s-a descoperit că sursa de apă a fortului era contaminată cu bacteria Legionella, omul de afaceri a dat faliment, s-a baricadat în interiorul fortului şi s-a sinucis acolo. Se spune că fantoma lui încă bântuie pe acolo, dar fortul este din nou scos la vânzare şi în paragină.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter