De ce o absolventă de Teatru a decis să-și vândă diploma pe Internet?

De Simona Josan, pe Ultimul update Joi, 27 august 2015, 18:22
Gest extrem al unei femei din Florida, proaspăt absolventă a facultății de teatru. Aceasta  adecis să-și scoată la vânzare diploma de licență, pentru că nu reușește să se angajeze, din cauza lipsei de experiență.

Stephanie Ritter și-a făcut speranțe mari când a absolvit cursurile Universității de stat din Florida, Statele Unite ale Americii. ”Am crezut că această bucată de hârtie are o valoare atât de însemnată pentru atât de mulți oameni, însă pentru un absolvent de Teatru nu reprezintă nimic. Nu mă diferențiez cu nimic față de cei care au abandonat facultatea în primul an, cu excepția faptului că ei poate acum au un job înb alt domeniu și nu au datorii de 40.000 de dolari, ca mine”, susține Ritter.

Stephanie este supărată că, în ciuda studiilor în Teatru, nu își găsește un serviciu în domeniu. În prezent lucrează ca secretară la o firmă. Și, conform elitedaily.com, nu este singura absolventă care se regăsește în această situație. Potrivit unui studiu al  Rezervei Băncii Federale din New York, doar 27% din absolvenți au un job care are legătură cu domeniul de interes.

Studenta din Florida a decis să-și vândă diploma pe ebay cu 50.000 de dolari, cu 10.000 de dolari peste datoria pe care o are la bancă pentru a-și plăti taxele de studiu.

Iată experiența lui Stephanie pe perioada facultății!

Tânăra susține că nu își pune la bătaie doar diploma de studii pe ebay, ci și experiența acumulată în studenție. Într-o notă ironică fata enumerează câteva dintre ”reușitele” ei din perioada facultății:

  •  un tur în jurul campusului Universitatea de Stat Florida, din SUA, inclusiv în locurile unde se poate mânca, petrece sau relaxa.
  • acces la toate amintirile din facultate: poze de facebook, mesaje primite/trimise pe telefon.
  •  un show la sala de spectacole a FSU pus în scenă chiar de Stephanie.

Făcând o analiză a anilor de studenție, Stephanie susține că și-ar schimba complet viața, dacă ar mai avea o astfel de șansă. Ritter și-ar fi dorit să se fi angajat încă din primul an de facultate, mai ales că Florida este un oraș în care banii se pot câștiga foarte ușor. Astfel s-ar fi putut întreține și ar fi achitat și o parte din taxele de studiu.

Ce le recomandă Stephanie viitorilor studenți?

Aceasta le tansmite un sfat absolvenților de liceu care urmează să dea la facultate. ”Aveți mare grijă cu împrumuturile”. În lipsa unor sponsori sau dacă nu provin dintr-o familie bogată, studenții americani sunt nevoiți să facă împrumuturi la bancă pentru a-și plăti taxele de studiu. O majoritate covârșitoare se găsește într-o astfel de situație în Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Stephanie le mai recomandă viitorilor studenți să aplice pentru o bursă de studiu și să nu se lase până nu obțin una. Totodată, aceștia mai sunt sfătuiți să trimită scrisori în vederea sponsorizării persoanelor bogate din orașul de provenineță.

Dacă Stephanie mărturisește că nu a avut curaj să facă acest lucru, ei bine, susține ea, are cunoștințe care au procedat astfel. Spre surprinderea ei, această metodă a funcționat.

Sursa foto: ebay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter