Design interior: Cameră în stil oriental

De Lumea Femeilor, pe

Îţi doreşti un decor desprins parcă din “1001 de nopţi”? Poate nu chiar atât de încărcat, dar cu acelaşi farmec misterios?
Poţi crea un colţ oriental în casa ta, cu doar câteva obiecte specifice acestui stil.
Inspirat din corturile maurilor de odinioară, stilul oriental abundă în utilizarea textilelor: covoare pe pardoseală, dar şi pe pereţi şi tavan, perne, draperii, perdele.

Culori şi materiale caracteristice

– Materialele sunt preţioase şi naturale: mătase, organza, bumbac sau brocart.
– Gama de culori este bogată: de la galbenul radiant, chiar auriu în lumea arabă, roşul intens şi portocaliul strălucitor, până la albastrul azuriu.
– Mobilierul din lemn de cedru aromat, în culori închise, cu linii clasice şi sculptat, este în contrast cu pereţii deschişi la culoare; tabureţii din piele sau mozaic şi podoabele argintate întregesc un decor de poveste.

Elemente grafice

Predomină motivele florale şi geometrice, atât pe textile şi hârtie, cât şi în formele mobilierului şi ale ferestrelor, adesea decorate cu linii şi grilaje.

Cum le foloseşti

Ce poţi face pentru a crea un colţişor oriental? Aruncă, pe o canapea confortabilă, cât mai multe perne. Poate găseşti, printre “vechiturile” familiei, şi un taburet tapiţat şi un dulap sculptat, pe care aşezi câteva obiecte de decor orientale: statuete, tablouri, cufere etc. Învăluie totul într-un clar-obscur şi gata! Aşază-te în tihnă şi deapănă poveşti!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter