Cum să îţi decorezi casa cu fotografii. 3 sfaturi utile

De Lumea Femeilor, pe

Ai câteva fotografii frumoase din vacanţă, cu tine, cu copiii sau cu toată familia? În loc să le dai uitării în albume pe care se aşterne praful, le poţi folosi pentru a-ţi decora locuinţa
O idee întotdeauna bună pentru a obţine o locuinţă foarte primitoare este decorarea ei cu fotografii personale. Fie că sunt portrete ale membrilor familiei, fie amintiri dragi (din vacanţe, de la terminarea şcolii etc.), fie peisaje sau reproduceri ale unor opere de artă consacrate, aceste fotografii trebuie neapărat să fie făcute de noi (pentru a le da un aer mai apropiat), iar modul în care le etalăm ţine cont de nişte reguli simple.
• Una din aceste reguli ţine de numărul şi mărimea lor: nu trebuie puse prea multe, astfel încât fotografiile să se acopere una pe alta şi să se îngreuneze vizionarea lor şi nu trebuie să fie prea multe de format mare: altfel, se va induce o senzaţie de haos, de aglomeraţie. Atmosfera va fi mai intimă, deci decorul mai primitor dacă musafirii vor fi tentaţi să se apropie de locul în care sunt aşezate aceste fotografii pentru a le vedea mai bine.
• Oaltă regulă se referă la felul în care este înrămată, cu passepartout sau fără, la tipul de ramă pe care îl alegem: ca şi în cazul picturilor, rama trebuie să scoată în evidenţă frumuseţea acestora, nu să fie ea cea care atrage atenţia. Stilul şi culoarea ramei se aleg în funcţie de stilul şi culoarea decorului, dar şi în funcţie de fotografia expusă. Peste această regulă putem, însă, să trecem cu vederea şi să alegem rame deosebite, de forme neuzuale sau culori contrastante decorului general, cu flori uscate sau scoici lipite etc., totul este ca ceea ce rezultă în final să arate frumos.
• O atenţie mai mare trebuie să se acorde locului în care vor fi aşezate aceste fotografii: într-un decor clasic, tradiţional – pe o comodă, o măsuţă sau pe şemineu, ori într-unul modern – este mai uşor de ales un asemenea loc: fie pe un perete să fie aşezate una lângă altă fotografii de diferite dimensiuni şi în diferite tehnici, sau o fotografie de dimensiune mare pusă în loc de tablou (aceasta poate fi prelucrată în mai multe moduri -de exempu, procesată în alb/negru sau sepia pentru un aer retro, fie o fotografie tăiată în mai multe segmente înrămate separat, fie folosind tehnica colajului manual pentru cei romantici -flori, fluturi etc. decupate din alte fotografii sau chiar din hârtie glasată colorată sau bucăţi de ţesături şi lipite peste un portret frumos al cuiva drag). Sau, pentru împătimiţii tehnicii moderne, cu ajutorul programelor de prelucrare a imaginii pe calculator.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter