Cum să fii în formă maximă fizic și psihic

De Unica.ro, pe
Larisa Petrini (health coach), Sorina Fredholm (health coach și instructor de yoga), Ștefania Voia (psiholog educațional și psihoterapeut) și chef Patrizia Paglieri au încântat publicul aseară la

o nouă ediție Atelierele de Idei Unica.

Așa cum v-am obișnuit deja, Atelierele de Idei Unica au loc o dată pe lună la ParkLake Shopping Center, iar la fiecare ediție sunt dezbătute teme de interes pentru orice femeie care dorește să afle noutăți din lumea frumuseții, a modei sau despre un stil de viață sănătos.

Pentru ca mesajele invitatelor să ajungă la cât mai multă lume, transmitem live pe Facebook unica.ro fiecare ediție. Pe cea de aseară, cu tema „Cum să fii în formă maximă fizic și psihic”, o poți urmări mai jos în format video.

Larisa Petrini: „În 80% din timp mă străduiesc să mănânc sănătos, în 20% pot să derapez. Pot să mănânc o prăjitură, o porție de cartofi prăjiți… Nu este o tragedie.”

Cum să fii în formă maximă fizic și psihic

Cum mâncăm?

„Se vorbește mult despre alimentația de 8 ore. Din punctul meu de vedere, avem nevoie să rămânem pe cele trei mese principale și pe cele trei gustări. E foarte important ca dimineața, în primele 30 de minute de când m-am trezit să dau corpului ceva să mestece. Pentru că are nevoie să funcționeze optim. Îmi dă energia necesară până la ora unsprezece. Ultima masă, ideal ar trebui să fie la ora 20:00, iar în situații excepționale ora 22:00. Ar trebui să avem cel puțin două ore, ideal trei ore, între cină și ora la care mergem la culcare.

Așadar, țineți cont de următoarele lucruri: masa de dimineață, în mod ideal, la ora 7:00. Dacă puteți, în primele 30 de minute, după trezire este perfect. Masa de prânz – ora 13:00, poate fi chiar 14:00. Cina, maximum ora 20:00. Gustările, care pot fi migdale sau fructe, trebuie luate la 10:00 și 16:00.”

Patrizia Paglieri: „Nu pastele îngrașă, ci condimentele și sosurile pe care le adaugi”

Cum să fii în formă maximă fizic și psihic

Chef  Patrizia Paglieri a încântat audiența prin naturalețea și spontaneitatea ei. „Gătesc de când mă știu eu și nu prea am treabă cu echilibrul. Adică echilibrul nu prea a existat în viața mea. Bine, poate acum…”. Așa și-a început discursul Patrizia, care a povestit despre cum a ajuns de la 77 de kilograme la 61. „Nu pastele îngrașă, ci condimentele, sosurile pe care le adaugi. Știm cu toatele că dacă vrei să slăbești, trebuie să ai voință.”

Sorina Fredholm (health coach și instructor de yoga)

Cum să fii în formă maximă fizic și psihic

Sorina Fredholm ne-a oferit informații prețioase și interesante despre o abordare holistică a stilului de viață, în care alimentația sănătoasă, sportul și meditația trebuie să se integreze în mod firesc. „Pentru un stil de viață sănătos, e nevoie să renunți uneori la unele obiceiuri și să adaugi altele”. De asemenea, ea a vorbit despre importanța meditației practicată cu consecvență, în fiecare dimineață sau seara, înainte de culcare.

Ștefania Voia: „Trebuie să vă dați voie să trăiți emoțiile negative”

Cum să fii în formă maximă fizic și psihic

Psihoterapeutul Ștefania Voia a vorbit despre emoțiile negative care ne provoacă cel mai mare disconfort: frică, tristețe și furie. „Pentru a obține o stare de bine și de echilibru interior, trebuie să vă dați voie să trăiți aceste emoții. Chiar și cele neplăcute sunt purtătoarele unor mesaje foarte importante, deoarece în spatele lor se află o nevoie.”

La finalul evenimentului a avut loc o tombolă la care cinci participante norocoase au câștigat produse cosmetice oferite de Yves Rocher.

Foto: Adrian Manolache

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter