Rețete ușoare pentru femei ocupate – Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 02 decembrie 2019, 18:15
Fie că ne place, fie că nu, după opt ore petrecute la serviciu când ajungem acasă trebuie să gătim familiei. Mai ales dacă avem copii. Cu acest gând, Revista Unica a organizat ultima ediție a Atelierelor de Idei din acest an pentru a le veni în ajutor femeilor cu câteva trucuri și idei de rețete care să le ușureze treaba.

Cei patru invitați ai ediției care ne-au învățat cum să mâncăm sănătos și mai ales cum să preparăm rețete ușoare, care să nu ne țină prea mult în picioare au fost Andreea Perju (actriță), chef Joseph Hadad, Laura Davidescu (Medic nutriționist) și bloggerița Cristina Toth („Divă în Bucătărie”).

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

Andreea Perju – actriță și antreprenor

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

Andreea a declarat, în cadrul Atelierelor, că ea nu gătește, însă mănâncă foarte mult.

Este foarte important să avem o dietă echilibrată. Nu cred în dietele drastice care cred că se întorc împotriva noastră. Și mi-am făcut un restaurant în care am vrut să pun tot ceea ce nu am văzut în celelalte restaurante”, a dezvăluit actrița, care își manageriază restaurantul, Arezzo.

Acasă nu prea apuc să gătersc decât micul dejun. (…) Nu apucăm să petrecem foarte mult timp împreună în cursul săptămânii, dar în weekend nu ne grăbim nicăieri. Și chiar dacă mami face salată cu omletă sau cu ouă prăjite, ele (fetițele Andreei) sunt foarte fericite”, a explicat ea.

Andree Perju a afirmat că mănâncă foarte mult și orice dorește, deoarece nu ține nicio dietă.

„Mi-e poftă de toate și mănânc de toate. Și termin tot ce îmi comand”, a mai spus actrița.

De asemenea, ea a precizat că la fel de importantă ca mâncarea este și starea de spirit.

Dr Laura Davidescu – medic nutriționist

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

Laura a vorbit despre cât de important este să mergi la un medic nutriționist, dar și despre beneficiile consumului de soia.

Avem nevoie de o sursă foarte bună de proteine – soia. Soia este o cenușăreasă care și-a găsit condurii și prințul și a devenit o vedetă a alimentelor. Mâncând variat și folosind multe legume veți obține tot ceea ce organismul are nevoie”, a explicat Laura Davidescu.

Potrivit medicului nutriționist, soia are mai multe beneficii: scade colesterolul, reduce riscul cancerului de sân, scade tensiunea arterială și diminuează simptomele menopauzei.

Mai mult, Laura a subliniat faptul că „nu există dietele miraculoase, există doar cumpătarea”.

Cât de important este să mergem la un medic nutriționist ne-a răspuns tot Laura Davidescu.

Sunt cazuri în care nu știi cu ce te confrunți. Partea cu slăbitul este doar o latură a nutriționistului. Mulți avem mici probleme de adaptare cu anumite alimente. Un nutriționist îți poate face un profil, te ajută să înțelegi cum mănânci și de ce mănânci așa. O vizită la nutriționist este bună din când în când”, a precizat ea.

Cristina Toth – blogger „Divă în Bucătărie”

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

“Diva In Bucatarie” este blogul culinar dedicat persoanelor care caută rețete simple, rapide, delicioase și frumos prezentate.

Pe blogul meu sunt rețete pentru cei care lucreaăz mult și vin acasă și vor să le gătească ceva copiilor sau vor să pună pe masă ceva bun. Și nu au mult timp. Sunt și rețete mai complicate, dar cele mai multe se adresează femeilor foarte ocupate”, a spus Cristina Toth.

Am foarte multe rețete de paste, de pizza și foarte multe dulciuri. În perioada sărbătorilor se caută cozonacii, sarmalele”, a povestit ea.

De asemenea, pe blogul ei, Cristina postează și rețete extrem de simple, precum icre de fasole. În cadrul Atelierelor ea ne-a spus și cum se face cea mai sănătoasă maioneză, dar și care este cea mai bună maioneză de post și cum se face aceasta.

Chef Joseph Hadad

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

Chef Joseph Hadad are în spate peste 40 de ani de experiență în bucătărie. Acesta este considerat un artist absolut în pregătirea unor preparate senzaționale. Vocația pentru arta culinară a apărut în adolescență și și-a dedicat viața pasiunii de a găti. Talentul și preparatele sale vorbesc pentru el.

În cadrul Atelierelor, celebrul chef a dezvăluit câteva trucuri pentru a avea o alimentație sănătoasă. Astfel, el a zis că dimineața mănâncă câteva curmale care oferă organismului foarte multă energie.

Potrivit acestuia, o alimentație sănătoasă este benefică pentru ficat, iar acest lucru se va vedea și fizic. Efectul este din interior spre exterior.

Eu, Joseph Hadad, nu beau suc. Doar apă cu lămâie. Consum doar suc natural, de rădăcină de țelină cu măr, sau suc de sfeclă cu apă și o lingură de ulei de măsline”, a afirmat chef-ul.

De asemenea, el a recomandat ca imediat după o friptură, la desert să consumăm o salată verde.

La fiecare masă încercați să mâncați o salată verde. Este foarte important. Are minerale. În timp, după 6-8 luni, părul nu va mai cădea și va fi lucios. Dimineața, eu iau ulei de măsline pe stomacul gol, un ou, o roșie. Cine nu mnâncă ou poate mânca 5-6 măsline, au același efect”, a recomandat el.

Chef Joseph Hadad ne-a învățat și cum să gătim cel mai bun pește: „Se pune o folie de staniol, una de pergament, o lingură de ulei de măsline, dovlecei tăiați rondele, trei felii de roșii, usturoi, că e bun pentur sânge, puțină sare, puțin piper, două bucăți de păstrăv, puțină apă. Se împachetează și se pune pe tigaie la foc mic. După 3-4 minute se umflă ca un balon. După 4-5 minute este un prânz extraordinar”.

Pe parcursul Atelierelor de Idei Unica, doamnele au avut ocazia să deguste produsele Inedit.

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

Nu au lipsit nici surprizele din partea sponsorului nostru Inedit care, la finalul evenimentului, le-a oferit câte un cadou sănătos din soia cititoarelor revistei Unica ce s-au înscris și au participat la această ediție a Atelierelor de Idei Unica, desfășurate în ParkLake Shopping Center.

Rețete ușoare pentru femei ocupate - Ce am învățat la Atelierele de Idei Unica

FOTO: Sorin Cioponea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter