Cum îndepărtezi petele de ceai de pe cană cu hârtie

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 25 august 2015, 17:23
Ceaiul este atât  de lăudat de majoritatea femeilor, însă devine o adevărată problemă când, lăsat mai mult timp în cană, pătează vasul. Un mod simplu de a scoate această urmă este cu... o coală de hârtie.

Te-ai săturat să freci cănile pătate de ceai mult și bine cu burețelul de vase și cu tot felul de soluții de curățat? Există o metodă simplă prin care poți îndepărta urmele de ceai de pe cană. Ia o coală A4 și, după ce ai spălat și uscat foarte bine cana, șterge ușor cu hârtia pereții vasului. Vei vedea că aceștia se curăță rapid, iar petele devin doar o amintire.

Cum îndepărtezi pata de ceai de pe țesături

Cana de ceai s-a transformat într-o imensă pată pe fața de masă? Nu te panica și fii pregătită de acțiune! Ia un burete de bucătărie îmbibat în apă și șterge materialul ușor. După ce ai acțoinat local, pe pată, strânge fața de masă și pune-o într-un lighean sau în chiuvetă, cu apă rece, timp de jumătate de oră.

Alte soluții:

  • Stropește pata cu mix de oțet, făcut dintr-o linguriță de oțet, adăugată într-un litru de apă, după care lasă acel amestec să acționeze timp de 10 minute pe țesătură.
  • Clătește bine înainte să o bagi la spălat și las-o la uscat în aer liber.
  • Pentru materialele din bumbac este mai potrivită o soluție făcută din trei ceșcuțe de oțet alb cu o ceșcuță de apă. Înmoaie textila în apă și las-o câteva minute. Freacă ușor pata de ceai, după care ține-o sub apă rece. Dacă nu dispare pata de ceai, adaugă câteva cristale de sare albă și freacă ușor materialul între degete. Clătește bine de tot și bagă materialul la mașină. Nu folosi fulgi de săpun sau săpun pentru că aceste două produse activează taninul din ceai. De asemenea, nu pune materialul în uscător, pentru că temperatura ridicată ar putea fixa pata pe textilă.
  • Pentru pete mai vechi de ceai, poți folosi înălbitor pe bază de clor (pentru hainele albe).

Ponturi despre cum să îndepărtezi mai repede o pată

  • Cu cât acționezi mai repede pe patp, cu atât mai bine. Orice produs de curățat ai pus pe material, dacă îl aplici rapid, șansele ca pata să se curețe sunt mult mai mari.
  • Dacă nu ai de-a face cu o pată de grăsime, cel mai eficient inamic al petei este… apa rece. Dacă nu dai cu apă rapid, mai târziu îți va fi mult mai greu să cureți murdăria.
  • Înainte să folosești un produs chimic de curățat, testează soluția pe o zonă ferită a materialului.
  • Când vrei să încerci mai multe produse de curățat, nu le aplica unele peste altele. Clătește mai întîi materialul, după ce ai aplicat un produs, după care aplică-l pe cel de-al doilea.
  • Nu freca prea tare materialul, pentru că riști să îl distrugi, mai ales în cazul textilelor delicate. Dacă după ce ai acționat ușor pe suprafața lui pata nu credează, cel mai indicat este să îl duci la curățătorie.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter