Cum faci un sutien vechi să fie bun de purtat la rochia fără spate? Efectul este extraordinar!

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 01 septembrie 2015, 17:23
Știai că un sutien vechi poate fi transformat într-unul numai bun de purtat? Metoda este foarte simplă și nu este nevoie decât de câteva tăieturi și cusături în material.

Când ai o rochie fără spate, dar vrei să porți sutien, parcă niciunul dintre obiectele de lenjerie intimă pe care le ai în șifonier nu te ajută să obții ceea ce dorești. Ray Lee, o tânără din SUA, rezolvă această problemă pe care au avut-o cel puțin o dată în viață toate femeile. Fata a postat pe Youtube cum să-și faci acasă un sutien pe care să-ș porți la o rochie cu tăietură adâncă în partea din spate.

Pasul 1

Tai breteluța stângă a sutienului, însă numai din partea din spate, fix pe cusătură, așa cum se poate vedea în filmuleț.

Pasul 2

Decupează cu foarfeca pe lângă buretele cupei, partea de material din spate. Încearcă să păstrezi linia burețelului, astfel încât materialul să se taie perfect, fără să lași bucăți de țesătură pe cupă. Atunci când vei îmbrăca sutienul nu vei vrea să iasă din rochie porțiuni de material deșirat.

Pasul 3

Ia foarfeca și taie breteaua dreaptă de pe partea din spate a sutienului.

Pasul 4

Repeți mișcarea din jurul cupei din burete, la fel, având grijă să nu lași bucăți de material să rămână pe partea fixă.

Pasul 5

Măsoară până la jumătatea cupei stângi și coase breteaua stângă pe locul marcat. Cusătura ai grijă să fie solidă, nu vei vrea să te trezești că elasticul sutienului sare din rochie în toiul petrecerii. Repetă mișcarea și în partea dreaptă.

Vei vedea că atunci când îmbraci sutienul, acesta nu doar că îți va acoperi ceea ce tu nu vrei să se vadă din rochie, dar îți va susține și sânii perfect. În plus, rochia fără spate pe care vrei cu atâta ardoare să o porți va acoperi bretelele sutienului.

Știați că…

… sutienul nu este tocmai un obiecte vestimentar al secolului XX. Acesta are un ”strămoș” încă din Antichitate când nu exista lenjerie intimă, iar haneiele erau purtate direct pe piele de femei. Totuși, pe atunci femeile purtau un fel de tunici, pe sub rochii, iar pe deasupra câteva hamuri de piele susțineau talia și sânii. Peste acestea veneau bucăți de material, menite să îmbrace ”lenjeria”.

Cu ajutorul fibulelor, ca arătau ca niște broșe, femeile își reglau chitonul (sau peplumul), o fâșie de material ce venea din spate către față, peste rochie. În secolul XVII, la ”putere” vine corsetul, care ține loc de sutien, și a cărui eră apune trei secole mai târziu. În 1907 este menționat pentru prima dată cuvântul ”brasserie”, sutien, în revista ”Vogue”, iar în 1911 cuvântul este inclus în English Oxford Dictonary.

Prima femeie care a purtat sutien a fost o americancă, Mary Phelps Jacob, o tânără mondenă care, înainte de a merge la o petrecere a realizat că pe sub rochia diafană pe care dorea să o îmbrace nu se potrivea un corset dur, cu balene. Atunci a improvizat din două batiste din mătase cu o panglică roz un fel de sutien, reușind să-și ascundă sânii sub rochie. În 1914 este patentată invenția ei, care a căpătat tot soiul de forme de atunci până în zilele noastre.

Foto: thinkstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter