Cum cureţi rapid cabina de duş din sticlă

De Diana Zagrean, pe

Cabinele de duş din sticlă au talentul secret de a se murdări foarte tare şi depunerile de piatră par să îţi facă în ciudă. Vezi cum cureţi rapid cabine de duş din sticlă, pentru o curăţenie generală în baie desăvârşită.
 

Cel mai rapid truc este să adaugi oţet la curăţenie

Petele albe de pe sticla cabinei de duş nu sunt altceva decât depundei de piatră şi săpun.
Piatra se formează atunci când apa este dură şi conţine mult calcar. Particulele de calcar se prind de sticlă, se lipesc şi dau aspectul mătuit şi alb.
Cea mai bună soluţie pentru a scăpa de calcar este să folosiţi un acid uşor, care să nu atace sticla, dar să topească depunerile greu de curăţat cu un detergent pentru suprafeţe.

Oţet şi bicarbonat

Dacă petele de calcer şi rugină de pe cabina de duş sunt vechi, cea mai bună soluţie este să amestecaţi câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu jumătate de ceaşcă de oţet, astfel încât să aveţi o pastă albă.
Acoperiţi fără să frecaţi geamurile cabinei de duş cu pasta şi lăsaţi să acţioneze 10 minute.
Folosiţi un burete de vase mai aspru pentru a freca uşor suprafaţa din sticlă, apoi clătiţi cu apă călduţă.

Oţet şi detergent de vase

Dacă petele de săpun şi calcar sunt mărunte şi nu foarte vechi, puteţi folosi o soluţie din jumătate de ceaşcă de detergent de vase amestecat cu 1 ceaşcă de oţet alimentar încălzit, dar nu fierbinte.
Amestecaţi soluţia într-un recipient cu atomizor şi acoperiţi geamurile cabinei de duş cu soluţia. După 2-5 minute, aplicaţi încă un strat de spray şi ştergeţi cu o cârpă sau un burete, clătind cu apă din belşug.
Vezi video cu alte sfaturi pentru o cabină de duş din sticlă imaculată.

Sursa foto cabină de duş: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter