Concediu 2013: De ce să alegem Portugalia pentru o vacanţă de vis?

De Madalina Racorean, pe

Este ţara nisipului auriu şi a portocalelor dulci, mai dulci decât oriunde… Unii spun că ar fi următoarea Grecie ca destinaţie de vacanţă, tocmai pentru că aici poposesc din ce în ce mai mulţi turişti care odată ajunşi pe tărâmul Portugaliei au descoperit un loc atlantic de-a dreptul fascinant. Am aflat de la Simona Metea, PR Manager la Tap Portugal de ce ar trebui să vizităm această ţară şi care sunt obiectivele turistice de neratat. De asemenea, pentru cine nu ştie, destinaţia la modă în 2014 va fi Capul Verde, locul unde s-a născut Cesaria Evora.
Este posibil să par uşor subiectivă, însă am certitudinea că Portugalia este o destinaţie turistică ce are câte ceva de oferit pentru fiecare tip de turist,  sau pentru fiecare vacanţă visată… de la gastronomie şi vinuri bune pănă la natură şi ecosisteme nealterate, de la ocean până la munte, de la adrenalină la relaxare totală… Spiritul foarte cald şi primitor al portughezilor şi atmosfera boemă sunt însă constante pe care le regăseşti oricare ar fi desţinaţia de vacanţă din Portugalia.

Care este cea mai frumoasă regiune a Portugaliei? Ce are de oferit…
Greu de ales…. Ezit între Lisabona şi Madeira. Madeira am descoperit-o recent, însă m-am îndrăgostit iremediabil de aceasta insulă a primaverii veşnice, de un verde ireal, cu 9 KM de plajă cu nisip fin, la doar 2 ore de mers cu feribotul. Lisabona pe de altăparte este deosebit de ofertantă atât ca destinaţie în sine dar şi prin prisma proximităţii faţă de alte regiuni turistice: 30 minute cu trenut până în Cascais, 45 de minute cu trenul până la Sintra, 3 ore cu maşina până în Algarve.

Ce recomanzi turiştilor să viziteze în Lisabona, care sunt zonele cele mai frumoase ale acestui oraş?
Preferatele mele într-o ordine aleatoare sunt: castelul Sao Jorge pentru panorama, Oceanariumul pentru experienţa unică şi completă pe care o trăieşti, cel puţin o jumătate de zi prin Alfama pentru a savura Lisabona veche şi autentică; pentru noi vacanţele sunt întotdeauna în 3 (în curand vom avansa la 4  ) astfel încat oriunde mergem încercăm să găsim atracţii şi experienţe noi pentru fetiţa noastră. Familiilor care ajung la Lisabona cu copilul le recomand să meargă neapărat la Kidzania, un concept unic în Europa, practic, un loc de joacă imens unde cei mici se joacă de-a cei mari la scarănormal: pot fi piloţi de aeronavă, pizzari, stilişti, bancheri, sunt 60 de meserii din care pot alege… Moneda în care sunt plătiţi copiii pentru muca prestată la Kidzania se numeşte KidZos. Locul de joacă se află în interiorul mall-ului Dolce Vita, deci părinţii se pot relaxa la cumpărături cât timp cei mici se joacă. Pentru împătimiţii shopping-ului am o recomandare şi mai buna: outlet-ul Freeport, cel mai mare outlet din Europa, aflat la doar 20 de minute de Lisabona – şi aici trebuie să vă rezervaţi o zi întreagă şi un bagaj suplimentar.

Cum sunt restaurantele, locurile de cazare…
Primitoare şi deloc scumpe.

Ce înseamnă Tap Portugal ptr tine, dar şi pentru turiştii din România?
TAP Portugal a însemnat pentru mine o provocare – am ales săconduc operaţiunile de marketing şi vânzări ale unei companii aeriene d-abia intrată pe piaţă, având în portofoliu destinaţii foarte puţin familiare turistului român. Este o alegere pe care am făcut-o cu inima deschisă şi pe care nu o regret nici un moment. TAP Portugal înseamnă acum pentru mine împlinire profesională şi mândria de a pune bazele unei rute de succes,  pentru că la nici un an de la primul zbor Bucureşti- Lisabona am dublat capacitatea pe această rută, ajungând la un numar de 6 zboruri săptămânale. Pentru turiştii din România, TAP Portugal reprezintă legătura directă cu minunata cultură portugheză şi o alegere firească atunci când spui Portugalia, Brazilia, Capul Verde sau Miami.

Tu cum vezi Portugalia- sau cum e Portugalia prin ochii tai ?
Portugalia într-un singur cuvânt este… boema !

Care va fi destinaţia la modă în 2014?
Cu siguranţă Capul Verde. Este locul în care dorim să atragem cât mai mulţi turişti, să le arătăm o destinaţie de vis, un tărâm unde poţi găsi oameni prietenoşi, climă tropicală pe tot parcursul anului, exotism african şi nivel European de servcii. Un tipm de zbor redus şi asistenţă profesională la destinaţie.

Despre  zboruri ieftine spre Portugalia pe www.ecotrend.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter