Primele țări calificate în finala Eurovision 2018

De Oana Savin, pe
În urma primei semifinale a concursului Eurovision 2018 s-a stabilit care sunt primele zece țări calificate în finala de pe 12 mai de la Lisabona.

Astfel, de prima semifinală au trecut Albania, Cehia, Lituania, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda și Cipru.

Marți seară, interpreți din 19 țări au urcat pe scena de la Altice Arena din Lisabona, în prima semifinală a concursului: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte).

Citește și: The Humans, după prima repetiție la Eurovision: „Avem 30 de secunde geniale”

În afară de locuitorii acestor țări au mai avut drept de vot și cei din Portugalia, Spania și Marea Britanie.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia, însă votează, conform tragerii la sorţi, în semifinale.

Câştigătoare a selecţiei naţionale cu piesa „Goodbye”, trupa The Humans va urca pe scena Eurovision Song Contest 2018 în prima parte a semifinalei de joi, având numărul 2 de intrare în concurs.

Citește și: Eurovision 2018. Cine este  „The Humans”, trupa care a câștigat finala Eurovision 2018

În semifinala de joi vor mai concura Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia şi Ucraina.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter