Chelnerul a fost dezamăgit când a primit un bacșiș infim, dar a doua zi a avut parte de o surpriză neașteptată

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 23 ianuarie 2018, 14:14
Prima impresie poate fi greu de schimbat, însă un grup de patru adolescente au făcut tot ce le-a stat în putință în această privință.

Pentru a sărbători întoarcerea acasă, fetele, toate în vârstă de 13 ani, au mers împreună la un restaurant, unde au fost tratate foarte bine de ospătarul care le-a servit. Însă din cauza vârstei fragede, adolescentele nu l-au răsplătit pe bărbat cu un bacșiș corespunzător.

„Nimic nu este mai frustrant decât atunci când primesc un bacșiș mic spre deloc, iar clientul îmi zâmbește și îmi mulțumește profund la plecare”, a spus ospătarul. Dar părerea lui față de cele patru tinere s-a schimbat radical.

„Lucrez în restaurant de mult timp, dar niciodată nu mi s-a întâmplat asta și nici nu am auzit de așa ceva”, a explicat bărbatul, care a primit o scrisoare de iertare din partea adolsecentelor. Iată mesajul lor:

 „Dragă domnule ospătar,

În urmă cu o săptămână și jumătate, eu împreună cu trei prietene am luat masa la acest restaurant. A fost o experiență interesantă pentru noi să venim singure aici, iar tu ai fost cel mai bun ospătar pe care l-am fi putut avea. Ai fost amabil, amuzant, nu ne-ai tratat ca pe niște copii și am putut să mănânc tot, în ciuda alergiilor mele! Așa că vreau să își mulțumesc pentru că ne-ai făcut experiența atât de plăcută.

scrisoare 1

Aș dori, de asemenea, să îmi cer scuze în numele întregului grup. Pentru că nu am mai fost niciodată singure într-un restaurant, mințile noastre de 13 ani nu au știut cum să procedeze cu nota de plată. Aceasta a fost rezonabilă, dar am uitat complet (și sincer nu am știut) ce este bacșișul și cât trebuie să lăsăm. Așa că ne-am golit buzunarele, iar toți banii strânși au fost 3,28 dolari. Nu ne-am dat seama cât de puțin înseamnă și am plecat, fără să ne simțim vinovate, pentru că am lăsat o sumă atât de mică pentru munca dură pe care o depui.

Mai târziu, ne-am dat seama de greșeala făcută și ne-am simțit oribil. Am știut că trebuie să reparăm greșeala, așa că în acest plic vei găși bacșișul corect de 18 procente plus extra pentru că ai fost pur și simplu minunat.

scrisoare 2

Apreciem ajutorul și răbdarea ta și îți mulțumim pentru că ne-ai făcut seara atât de distractivă.

Mulțumim! – cele patru adolescente din acea seară”.

Citește și – Era însărcinată și servea la mese, dar o simplă notă de plată i-a schimbat viața

Citește și – Era bolnavă și voia să se sinucidă, dar mesajul scris de un barman pe paharul ei i-a salvat viața

Foto – Shutterstock, imgur.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter