Cele mai populare rezoluţii ale oamenilor. Tu ce dorinţe ai?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ca o tradiţie de început de an, oamenii îşi pun în gând dorinţe. În unele cazuri pentru a compensa decepţiile resimţite mai acut la final de an sau doar ca o confirmare a voinţei proprii, angajamantele luate la început de an sunt, de multe ori, aceleaşi.
Rezoluţiile de Anul Nou se regăsesc cu precădere în dogmele religiei creştină, acestea fiind strâns legate de actul de „mântuire” – ideea de a fi mai bun cu cei din jur, dar şi cu propria persoană (prin renunţarea la remuşcări, vicii etc.) -, precum şi încercarea de a-ţi răscumpăra greşelile prin gesturi bune.

De-a lungul timpului însă, rezoluţiile oamenilor s-au schimbat în deziderate mai materiale. De exemplu, dacă înainte oamenii îşi propuneau să ajute cât mai mulţi oameni săraci, astăzi lista rezoluţiilor începe cu o maşină nouă.

Iată care sunt cele mai populare rezoluţii care apasă greu pe conştiinţă la începutul fiecărui an.

Să faci economii

Pentru o casă, o vacanţă exotică sau pentru un Revelion mai reuşit decât cel care tocmai a trecut, indiferent de motivaţie oricine se gândeşte să facă economii. Doar că această rezoluţie financiară de a pune banii la puşculiţă presupune îndeplinirea altor deziderate la fel de importante. Cum ar fi, să te laşi de fumat, să renunţi la shopping sau la ieşirile dese cu fetele, plăceri costisitoare care atentează la cash-ul tău.

Să mergi la sală

Cu toţii ştim că sportul e sănătos iar iarna devine o necesitate şi mai mare, atunci când lipsa de mişcare este completată de mesele copioase de sărbători.
Nu este o rezoluţie imposibil de realizat, dar trebuie să recunoşti că şi tu ai nevoie de un mare imbold ca să te vezi în costumul de sport pe o bandă de alergare, într-o sală de fitness.

Cine reuşeşte va câştiga, fără îndoială, respectul tuturor! Descoperă 6 motive să faci sport!

Să slăbeşti

Dacă există bărbaţi care trebuie să slăbeacă pentru că statura lor le cere asta, femeile îşi vor propune asta indiferent cât de slabe sunt.

Să renunţi la fumat

Poate nu te-au impresionat prea tare mesajele de pe pachet şi nu te deranjează nici faptul că mai nou se sting singure, dar ai rămas siderată să vezi care este bugetul anual investit pentru acest viciu.
Gata! De pe 1 ianuarie te laşi de fumat! În fiecare an…

Să călătoreşti mai mult

Este de departe una dintre cele mai vechi, costisitoare şi frumoase aspiraţii care nu lipseşte din lista de dorinţe a nimănui, indiferent de cât de multe locuri a marcat pe hartă.

Mai mult timp pentru familie

Tot ca o tendinţă de răscumpărare a greşelilor din anul care a trecut, această rezoluţie este una dintre cele mai populare dorinţe ale oamenilor de peste tot. Artiştii menţionează întotdeauna asta în interviuri, de asemenea oamenii care îşi dedică tot timpul serviciului râvnesc la mai mult timp liber pentru familie, cei care lucrează în străinătate (şi nu sunt puţini deloc) şi toţi ceilalţi care iubesc să se strângă mai des în jurul mesei cu cei dragi.

Să mănânci mai sănătos

Nu trebuie să fie neapărat o problemă de sănătate, doar că după caltaboşi, tobă şi piftie, oricine simte nevoia să se detoxifieze prin mâncăruri mai uşoare şi mai sănătoase. Mulţi decid să revină la regimul alimentar din postul de Crăciun.

Să îţi schimbi jobul

Nici angajaţii care care s-au plictisit de jobul lor nu sunt puţini deloc, cât despre cei care şi-ar dori să câştige mai mulţi bani, aici se încadrează cu siguranţă tot colectivul.

Sau poate ai un şef care îţi scoate peri albi, colegi neprietenoşi şi tot mai puţin timp liber sau pur şi simplu eşti un adept convins al principiului că avansarea în carieră este tot ce îţi doreşti, sunt doar câteva motive care dau naştere acestei rezoluţii în rândul angajaţilor de pretutindeni.

Să citeşti mai mult

Nu este, ce-i drept, pe primul loc în lista cu rezoluţii, dar timpul şi voinţa în cele mai multe cazuri pentru lectură se regăsesc printre cele mai populare deziderate ale oamenilor la fiecare început de an.

Tu ce rezoluţii ţi-ai stabilit pentru 2012?

 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter