Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Uneori, vacanţele memorabile sunt cele care îţi rezervă o doză bună de adrenalină. Dacă îţi plac experienţele palpitante, atunci nu trebuie să ocoleşti cinci dintre…
…cele mai misterioase, sinistre şi înfricoşătoare locuri din lume, potrivit Lonely Planet.

Catedrala Sedlec Ossuary – Cehia

Dacă o pirveşti din afară, poţi admira stilul gotic care îi defineşte arhitectura. Când intri însă, descoperi că Sedlec Ossuary, din Kutná Hora, este de fapt construită în întregime din schelet uman.

În timpul pandemiei de ciumă bubonică, cimitirul mănăstirii s-a extins extrem de mult, iar osemintele au fost îngrămădite în catacombe.

În 1870, FrantiÅ¡ek Rint este angajat de catre familia Schwarzenberg să pună ordine in osuarul bisericii, unde se estimează că se află peste  40,000 de oameni. De asemenea, oasele şi craniile calugărilor care au slujit aici au fost folosite în acelaşi scop.
 
Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume

Catacombele Parisului – Franţa

Un loc asemănător întâlneşti şi în Paris, mai exact sub capitala cosmopolită a Franţei.

Catacombele Parisului formează de altfel cel mai morbid osuar subteran. Pereţii galeriilor subpământene sunt înţesaţi de cranii si oase umane, iar în aer pluteşte un miros de descompunere. Galeriile de oase structurate pe trei nivele se întind pe o distanţă de aproximativ 187 de kilometri sub Paris, însă doar o mică parte este deschisă publicului.
Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume

Insula păpuşilor – Mexic

De-a lungul canalelor pe care pluteşte nestingherit cartierul La Xochimilco, se află un loc cu totul straniu – o grădină plutitoare (chinampa) în a cărei copaci stau spânzurate sute de păpuşi.

Insula Păpuşilor, sau La Isla de la Munecas, cum o numesc localnicii, ar fi fost locuită de un misterios Don Julian Santana Barrera, un ascet care a petrecut aici 50 de ani, până în 1992, când a decedat.

Potrivit mărturiilor, acesta aduna păpuşile din gunoi şi le agăţa în copaci pentru spiritul unei fetiţe înecate în unul din canale şi pentru a ţine departe spiritele rele.
Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume

Dealul crucilor – Lituania

Numărând peste 100 de mii de cruci, statui şi simboluri religioase, Dealul Crucilor din Å iauliai, Lituania, este un loc sinitru care îţi dă fiori pe şira spinării.

Istoria locului are legătură cu Revolta din Noiembrie sau Revoluţia Cadeţilor din 1830-31, când locuitorii au depus cruci în numele celor decedaţi.

Astăzi, Dealul Crucilor este un loc de pelerinaj vizitat de catolici din toată lumea.
Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume

Casa Winchester – California

După ce şi-a pierdut soţul şi copilul, Sarah Winchester a fost convinsă că va fi bântuită de spirite, simţindu-se vinovată de măcelurile produse de armele fabricate de imperiul Winchester, din San Jose, California.

La sfatul unei vrăjitoare, aceasta a construit în locul unei ferme neterminate o imensă fortăreaţă cu zeci de camere, făcând ca ciocanele tâmplarilor să lucreze încontinuu, tot restul vieţii ei, pentru a goni astfel spiritele celor morţi de armele Winchester.

Rezultatul este o construcţie victoriană cu peste 160 de camere, unite prin culoare întunecate şi scări ce duc spre tavane, uşi în mijlocul peretilor, candelabra uriaşe şi cârlige înfipte în grindă.
Foto: cele mai înfricoşătoare locuri din lume
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter