Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul 21. Când va avea loc

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 10 iulie 2018, 11:43
Se apropie cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul 21. Când va avea loc unul dintre cele mai spectaculoase fenomene astrale.

Astronomul Bruce McClure a spus că eclipsa totală de Lună ce va avea loc vara aceasta va dura o oră și 43 de minute, cu 4 minute mai puțin decât durata maximă a unei eclipse. Aceasta va cuprinde eclipse parțiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României).

Eclipsa va fi vizibilă pe tot globul și nu va fi spectaculoasă doar prin durată, ci și prin faptul că va conține culori specifice unei Luni Sângerii. De la ora 22:30, toată Luna va căpăta o nuanță roșiatică-cărămizie.

Cea mai spectaculoasă parte a eclipsei începe la ora 20:14, când Luna intră în umbra Pământului, Maximul va avea loc la ora 23:22. Fenomenul va dura 6 ore și 16 minute, iar Luna se va afla în penumbra planetei noastre timp de 3 ore și 56 de minute. Planeta Marte va fi în tot acest timp chiar sub Lună, conform Observatorului Astronomic Amiral „Vasile Urseanu” din București.

Astrofizicienii spun că un fenomen cum va fi cel de pe 27 – 28 iulie 2018 va mai putea fi observat în 2091.

Citește și: 

Pescăruși în pericol din cauza alcoolului abandonat pe plaje. Ce s-a întâmplat cu ei

Un bărbat și-a dat peste cap apartamentul pentru a-și testa iubita. Vezi reacția fetei

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter