Cei mai citiţi scriitori români

De Nicoleta Galeteanu, pe

„De ce iubim femeile?”, „Frumoasele străine sau „Travesti” sunt doar câteva dintre best seller-urile care l-au făcut pe Mircea Cărtărescu cel mai citit scriitor român, de pe rafturile editurii Humanitas.
Cu nu mai puţin de 493.991 de volume publicate, scriitorul se află pe primul loc în topul Humanitas al celor mai citiţi scriitori din ultimii 20 de ani, dintre toţi autorii ale căror lucrări sunt publicate de editură, potrivit Mediafax.

Pe locul doi în topul editurii se află autorul Gabriel Liiceanu, ale cărui volume, ca „Despre ură”, „Despre limită” sau „Apel către lichele”, au fost publicate în 338.064 de exemplare. Scriitorul Andrei Pleşu este al treilea cel mai citit autor român, potrivit editurii, lucrările sale binecunoscute – „Despre bucurie în est şi în vest şi alte eseuri”, „Note, stări, zile” sau „Despre îngeri” -, fiind vândute în 275.270 de exemplare.

Clasamentul este completat de Neagu Djuvara, cu 275.124 de exemplare, şi Horia-Roman Patapievici, cu 150.500 de exemplare, vândute în perioada 1992 până în 2011.

Printre cei mai citiţi autori, publicaţi de editură, se află şi Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu şi Radu Paraschivescu, arată Humanitas.
Află care sunt cele cinci cărţi care au schimbat lumea sau cele 6 cărţi care te fac să te simţi bine.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter