7 cărţi pe care să le citeşti în această vară

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu o carte în mână, călătoria se transformă dintr-o dată în două aventuri la fel de palpitante, dacă iei cu tine lectura potrivită. În aşteptarea vacanţei, îţi propunem…
 …să profiţi de timpul liber şi să te destinzi cu câteva lecturi uşoare, ca pentru vară.

Scene de viaţă campestră – Amos Oz

Opt povestiri, opt drumuri şi destine diferite şi captivante, cel din urmă roman al celui mai cunoscut prozator israelian este o lectură căreia cu greu îi rezişti.

Pesah Kedem, nemulţumit de prezenţa unui student arab pe care fiica lui îl găzduieşte, este obsedat de vuietul surd pe care îl aude noaptea la temeliile casei. Adolescentul Kovi îşi face, în cele din urmă, curaj să-i declare iubirea bibliotecarei care-i poate fi mamă. Agentul imobiliar Iosi Sason visează să cumpere cea mai mare casă veche din sat şi să construiască în locul ei o vilă cochetă. Iar soţia lui Beni Avni dispare fără urmă într-o seară…

Tony şi Susan – Austin Wright

Cu totul neaşteptat, Susan Morrow primeşte manuscrisul unui roman scris de Edward, soţul de care a divorţat în urmă cu douăzeci şi cinci de ani.

Pe măsură ce citeşte, Susan pătrunde tot mai adânc în viaţa personajului principal – profesorul de matematică Tony Hastings, care călătoreşte împreună cu soţia şi fiica lui spre casa lor de vacanţă – descoperind o serie de lucruri care o cutremură din temelii.

Casa Verde – Mario Vargas Llosa

Un roman fascinant de aventuri, de trei ori premiat, „Casa Verde” arată cum locurile, personajele şi poveştile lor se regăsesc în două lumi diferite.

Viaţa locuitorilor din Piura, o suburbie din Mangacheria, se schimbă radical odată cu sosirea lui don Anselmo, un străin misterios care poate afla dorinţele ascunse ale oamenilor.

Cimitirul de piane – José Luís Peixoto

Îmbinând povestea reală a maratonistului Francisco Lázaro cu o fictivă cronică de familie, romanul este o lectură uşor tristă dar narată tandru şi amuzant.

Familia Lázaro deţine un atelier de tâmplărie în cartierul Benfica din Lisabona, iar in spatele clădirii se întinde cimitirul de piane, un loc misterios şi magic, refugiu al visătorilor şi al îndrăgostiţilor.

Vladimir Nabokov – Originalul Laurei

Cel din urmă roman al prestigiosului scriitor va fi, cu prisosinţă, o lectură „captivantă, originală şi şocantă”, exact aşa cum îl descria fiul scriitorului.

Subiectul acestui mult aşteptat „roman în fragmente” îl constituie cinicul şi obezul doctor Philip Wild care încearcă să îşi vindece disperarea unei iubiri eşuate, într-un mod sinistru.

Descoperă alte titluri savuroase pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter